Opleidingen en
cursussen

Tuinbouw & Agribusiness (Voltijds)

Wie aan Nederland denkt, heeft het al snel over tulpen, rozen en talloze groenten uit de kas. Onze tuinbouw is internationaal ongekend bloeiend. Van Rusland en Japan tot diep in Afrika is een groot aantal Nederlandse bedrijven actief. Ze lopen wereldwijd vooruit dankzij innovaties in teelt, techniek en veredeling. Jij wilt daar een graantje van meepikken en werken in deze innoverende, internationale keten, bijvoorbeeld in onderzoek, productie, logistiek of sales en marketing. Bekijk alvast hoe jouw carrière kan beginnen. Start met de opleiding Tuinbouw & Agribusiness bij Hogeschool Inholland Delft, aan de rand van het West- en Oostland.

Studieopbouw in het kort

Bij de opleiding Tuinbouw & Agribusiness richt je je op productontwikkeling van a tot z. Dat start bij de vraag van consumenten: waar hebben zij behoefte aan, wat zijn de trends in de markt? Het antwoord is een passend product dat daarna succesvol geproduceerd moet worden. Tot slot sta je stil bij het vermarkten van dat product. Met een mix van theorie en heel veel praktijk leer je de sector van binnenuit kennen en ontdek je jouw rol en vaardigheden. Zo groei je in vier jaar uit tot een goed opgeleide young professional. 

Studievormen

 • Theorie
  Wil je een vak leren, dan begint het bij de theorie. Je volgt hoorcolleges en doet mee aan werkcolleges. De link met de praktijk is altijd aanwezig, zeker in gastcolleges van professionals uit de sector.
 • Projecten
  Theorie komt extra tot leven in projecten met praktijkopdrachten. Vaak zijn het echte projecten rechtstreeks uit het werkveld.
 • Praktijk
  Buiten, daar gebeurt het. Je oefent je vaardigheden met trainingen, praktijkopdrachten in groepjes en je gaat op excursie. Natuurlijk staat de opleiding ook bol van de stageprojecten in het derde en vierde jaar.
 • Onderzoek
  Je vaardigheden als onderzoeker horen bij je kwaliteiten als toekomstig professional in de tuinbouw. Vooral als je je wilt specialiseren in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden