Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Persoonlijk ontwikkelplan

Jouw ontwikkeling in een praktisch plan

Wil jij een aantrekkelijke werknemer zijn voor je werkgever? Dan is het fijn dat je meebeweegt met alle ontwikkelingen binnen het bedrijf. Niet alleen fijn voor je werkgever, maar ook waardevol voor je eigen positie in je loopbaan. Investeer in je eigen ontwikkeling met het persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Wat is een persoonlijk ontwikkelplan?

Een persoonlijk ontwikkelplan (POP) is een gezamenlijk plan tussen de werknemer en de leidinggevende, waarin afspraken staan over de stappen die de werknemer onderneemt om zich verder te ontwikkelen. Hierbij staan zowel de persoonlijke ambities van de werknemer als de bedrijfsdoelstellingen centraal. Het POP is een  krachtige manier om werknemers uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.

Begin bij een POP-gesprek

Om tot een POP te komen voer je als werknemer een POP-gesprek met je leidinggevende. In het POP-gesprek worden concrete afspraken gemaakt over het persoonlijk ontwikkelingsplan, waarmee zowel jij als het bedrijf vooruitgang kunnen boeken. 

Praktische stappen om jezelf te ontwikkelen

We helpen je op weg om samen met je leidinggevende een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen. Bekijk ons praktische stappenplan en vul het POP formulier in. 

Kom je er niet uit? Plan dan een afspraak met een van onze adviseurs, dan helpen wij je.

Stap 1 Wat wil ik?

De eerste stap is jezelf afvragen wat je precies wilt binnen je werk. Denk na over vragen zoals: Welke werkzaamheden vind ik leuk en wil ik doorgroeien naar een andere functie?

Stap 2 Voorbereiding

Bereid je voor op het POP-gesprek met je leidinggevende. Denk na over de ontwikkeling die jij voor ogen hebt voor je werknemer. Vul vooraf de groene persona test in. Deze test laat zien welke leerstijlen bij je passen.

Stap 3 Ga het gesprek aan

Bespreek tijdens het gesprek waar jij je in wilt ontwikkelen. Vraag of je leidinggevende hierin iets voor jou kan betekenen. 

Stap 4 Leg afspraken vast

Je rond het gesprek af door doelen en acties op papier te zetten. Een handig hulpmiddel daarbij is het POP formulier. 

Stap 5 Elkaar op de hoogte houden

Het is belangrijk dat het niet alleen bij een plan blijft. Je wilt dat het plan ook wordt uitgevoerd en slaagt. Houd daarom je leidinggevende op de hoogte van je ontwikkeling.

Hulp bij het persoonlijk ontwikkelplan

Wij staan voor je klaar om je op weg te helpen bij het aangaan van het gesprek met je leidinggevende over de POP en bij het opstellen van het POP-formulier. Vul je gegevens hieronder in. Dan nemen wij contact met je op.

Wil jij weten wat jouw talenten zijn en hoe jij deze optimaal kunt inzetten?

Wij bieden een workshops aan voor werknemers die je daarbij helpt.

Terug naar boven