Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Teeltspecialist Gevorderd

Details

Locatie
Regio Westland
Duur
23 dagdelen
Kosten
€2.935,- (excl. btw)
Subsidie
Startdata*
9 september 2024   start in week 37 en eindigt rond week 14

Neem contact op met Lentiz voor meer informatie.

Opleider
Lentiz cursus & consult

Lentiz | Cursus & Consult

088-3382283 [email protected] Bekijk website
Tags

Deze cursus is een vervolg op de cursus teeltspecialist Assistent. Ben je werkzaam in de teelt en wil je je verdiepen in onderwerpen als klimaat, watergift en verzorging om goed voorbereid te zijn om aan de knoppen te zitten? Kies dan voor deze opleiding! Je leert meer over de hormonenbalans, luchtkwaliteit, het nieuwe telen en nog veel meer om je inzicht in het aansturen van de plantengroei uit te breiden. Word die Teeltspecialist waar zoveel kwekers en veredelaars naar op zoek zijn!

Wat leer je?

Deze opleiding verdiept je kennis over het aansturen van de plantengroei door dieper in te gaan op onderwerpen zoals waterhuishouding, verdamping, fotosynthese, invloed van licht/belichten, hormonenbalans, luchtkwaliteit, CO2, temperatuur en het regelen op VPD, Het Nieuwe telen, zaadkieming, Mollierdiagram, vegetatieve en generatieve balans, en sturingsmogelijkheden, gewasregistraties, uiterlijke kenmerken van planten, en toelichting op de nieuwste klimaatregelaars. Hiermee kun je belangrijke 'waarom' vragen makkelijker beantwoorden, zoals:

 • Hoe groot is de waterbehoefte van een plant om de watergift hier goed op af te stemmen?
 • Je kunt de belichtingscapaciteit berekenen en een goed lichtplan maken.
 • Je begrijpt beter wat de klimaatinvloeden zijn op de groei van de plant en kunt klimaatinstellingen bewust inzetten.
 • Je kunt een voedingsoplossing aanpassen op basis van een analyseverslag.
 • Je kunt het nieuwe telen inzetten in een duurzamere en optimalere teeltsturing.
 • Je begrijpt de invloed van de vele hormonen in een plant om de plantengroei te sturen zoals jij dat wilt.

Belangrijk om te weten: Deze cursus vormt de opstap naar de vervolgcursus 'Teeltexpert'.

Wat kan je verwachten?

In deze cursus wordt de theorie op een praktische manier behandeld. Er is ruimte voor praktijkgerichte vragen vanuit jouw eigen teeltervaringen. Onze trainers zijn praktijkexperts en delen graag de ins & outs binnen de (glas)tuinbouw en de nieuwste ontwikkelingen. Ze leren je de verdiepingskennis die een gevorderde Teeltspecialist hoort te bezitten. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat. Deze cursus combineert goed uitgewerkte theorielessen met praktische invulling:

 • 6 avonden gewasbescherming B (licentie 2)
 • 4 avonden plantfysiologie B (water, licht en hormonen)
 • 8 avonden plantfysiologie C & D (klimaatregeling, HNT, plantbalansen en planten beoordelen)
 • 5 avonden bemesting B

Tijdens de cursus nodigen we gastsprekers zoals klimaatregelaars en meststoffenleveranciers uit, die vanuit hun vakspecialisme op een praktische manier aan de slag gaan om jouw kennis vergroten. Hierbij vragen we deelnemers om zelf foto's, video's of levend materiaal mee te nemen. Zo creëer je je eigen praktijkcase samen met deze vakspecialisten!

Voor wie?

Assistent Teeltspecialisten en bedrijfsleiders van kwekerijen en veredelingsbedrijven, die hun kennis willen vergroten en verdiepen. Goed om te weten: deze cursus is een opstap naar de vervolgcursus van Teeltexpertbij InHolland.

Leerlijn Teeltspecialist

Wil jij graag je kennis uitbreiden over klimaat, watergift en verzorging? Of zijn dit jouw interessegebieden en ambieer je teeltspecialist te worden? Dan kan je ook deze opleidingen volgen. 

Teelt

Teeltspecialist Assistent

 • Locatie Naaldwijk
 • Duur 11 dagdelen
 • Opleider Lentiz | Cursus & Consult
 • Kosten €1465,- (excl. btw)
Bekijk
Teelt

Teeltexpert

 • Locatie Online/Den Haag
 • Duur 1 jaar
 • Opleider Inholland academy
 • Kosten € 4840,- (excl. btw)
Bekijk

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Teeltspecialist Gevorderd

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Vragen of opleidingsadvies nodig?

Wil jij starten met groeien, maar weet je nog niet precies hoe? Wij helpen je graag op weg!
Bel 088 329 20 70 of stuur een e-mail.

Terug naar boven