Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Teeltspecialist Assistent

Details

Locatie
Naaldwijk
Duur
11 dagdelen
Kosten
€1465,- (excl. btw)
Subsidie
Startdata*

*Kijk voor de specifieke informatie op de website van de opleider

Opleider
Lentiz cursus & consult

Lentiz | Cursus & Consult

088-3382283 [email protected] Bekijk website
Tags

Werk je in de tuinbouw en richt je je op de teelt? Wil je graag je kennis uitbreiden over klimaat, watergift en verzorging? Of zijn dit jouw interessegebieden, en ambieer je teeltspecialist te worden, een rol waar veel kwekers en veredelaars naar op zoek zijn? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Wat leer je?

Deze cursus biedt inzicht in basiskennis over plantengroei, de bouw van de plant, osmose, waterhuishouding, celdeling, voedingsstoffen, mineralenhuishouding, bemesting, grondstoffen en substraten. Hiermee kun je de cruciale 'waarom' vragen makkelijker beantwoorden, zoals:

 • Je kunt uitleggen waarom bepaalde instellingen het gewenste groeiproces bevorderen.
 • Je herkent gebreksverschijnselen sneller en weet hoe je ze kunt oplossen.
 • Je begrijpt hoe klimaatomstandigheden de plantengroei beïnvloeden, waardoor je bewust klimaatinstellingen kunt toepassen.
 • Je leert hoe je standaard voedingsoplossingen kunt berekenen.

Belangrijk om te weten: Deze cursus vormt de opstap naar de vervolgcursussen 'Teeltspecialist gevorderd' en 'Teeltexpert'. Deze cursus wordt ook aangeboden in het Pools.Wat kun je verwachten?

vragen op basis van jouw eigen teeltervaringen. De trainers zijn professionals uit de praktijk en nemen je mee in de wereld van de (glas)tuinbouw. Je leert de basiskennis die een goede Assistent Teeltspecialist hoort te bezitten. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

De cursus omvat een goede combinatie van theorielessen en praktische toepassing:

 • 4 avonden plantfysiologie A (basis)
 • 5 avonden bemesting A (basis)
 • 2 middagen techniek (praktijkopdracht)

Tijdens de techniekmiddagen probeert Lentiz een excursie naar een kwekerij te organiseren, waarbij je de verschillende technieken kunt bekijken of er wordt een vakspecialist uitgenodigd. Deze specialist neemt je mee in de meerwaarde van sensoren of het meten van luchtkwaliteit, en wat je daarmee vervolgens kunt doen.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers bij kwekerijen of veredelingsbedrijven die willen doorgroeien naar de functie van teeltspecialist, maar niet over een agrarische opleiding beschikken. 

Leerlijn Teeltspecialist

Wil je graag je kennis uitbreiden over klimaat, watergift en verzorging? Of zijn dit jouw interessegebieden, en ambieer je teeltspecialist te worden? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Teelt

Teeltspecialist Gevorderd

 • Locatie Regio Westland
 • Duur 23 dagdelen
 • Opleider Lentiz | Cursus & Consult
 • Kosten €2.935,- (excl. btw)
Bekijk
Teelt

Teeltexpert

 • Locatie Online/Den Haag
 • Duur 1 jaar
 • Opleider Inholland academy
 • Kosten € 4840,- (excl. btw)
Bekijk

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Teeltspecialist Assistent

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Jolanda Rosloot Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 30 10 80 92 088 329 20 70
Contact met Jolanda
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag
Jos Klop Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 11 44 19 64 088 329 20 70
Contact met Jos
Werkdagen: Maandag t/m vrijdag
Arna Vliegen-Verschure Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 15 15 74 42 088 329 20 70
Contact met Arna
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag