Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Persoonlijk ontwikkelplan

De ontwikkeling van je werknemers in een plan

Je wilt dat je bedrijf optimaal draait en dat alle processen goed lopen. Wist je dat het daarvoor belangrijk is dat je werknemers flexibel en duurzaam inzetbaar zijn? Dat betekent dat je werknemers in staat zijn om mee te bewegen met veranderingen in je bedrijf en dat zij zo lang mogelijk bij jou in dienst blijven. Om dit te bereiken, is het stimuleren van de voortdurende ontwikkeling van je werknemers essentieel. Een effectieve manier hiervoor is het persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Wat is een persoonlijk ontwikkelplan?

Een persoonlijk ontwikkelplan (POP) is een gezamenlijk plan tussen de werknemer en de leidinggevende, waarin afspraken staan over de stappen die de werknemer onderneemt om zich verder te ontwikkelen. Hierbij staan zowel de persoonlijke ambities van de werknemer als de bedrijfsdoelstellingen centraal. Het POP is een krachtige manier om werknemers uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.

Begin bij een POP-gesprek

Om tot een POP te komen voer je als leidinggevende een POP-gesprek met je werknemer. In het POP-gesprek worden concrete afspraken gemaakt over het persoonlijk ontwikkelingsplan, waarmee zowel de werknemer als het bedrijf vooruitgang kunnen boeken. 

Praktische stappen om je werknemer te laten ontwikkelen

We helpen je op weg om samen met je werknemer een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen. Bekijk ons praktische stappenplan en vul samen met je werknemer het POP formulier in. 

Kom je er niet uit? Plan dan een afspraak met een van onze adviseurs, dan helpen wij je.

Stap 1 Inspelen op ontwikkelingen

Een eerste stap om je werknemers in beweging te krijgen is door zelf na te denken over wat je van hen verwacht en welke rol jij voor ogen hebt voor je werknemer.

Stap 2 Voorbereiding

Bereid je voor op het POP-gesprek met je werknemer. Denk na over de ontwikkeling die jij voor ogen hebt voor je werknemer. Vraag je werknemer om vooraf de groene persona test in te vullen. Deze test laat zien welke leerstijlen bij je werknemer passen.

Stap 3 Ga het gesprek aan

Geef je werknemer tijdens het gesprek de ruimte om zijn ambities en verbeter- en ontwikkelpunten te vertellen. Luister en vraag door om te ontdekken waar zijn behoeftes liggen. 

Stap 4 Leg afspraken vast

Je rond het gesprek af door doelen en acties op papier te zetten. Een handig hulpmiddel daarbij is het POP formulier

Stap 5 Houd elkaar op de hoogte

Het is belangrijk dat het niet alleen bij een plan blijft. Je wilt dat het plan ook wordt uitgevoerd en slaagt. Vraag daarom regelmatig hoe het gaat met je werknemer en met zijn doelen.

Hulp bij het persoonlijk ontwikkelplan

Wij staan voor je klaar om je op weg te helpen bij het aangaan van het gesprek met je werknemer over de POP en bij het opstellen van dit POP. Vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij contact met je op voor het inplannen van een gesprek.

Wil jij weten hoe jij je werknemers het beste kunt motiveren om zich te ontwikkelen?

Wij bieden verschillende workshops aan voor werkgevers en leidinggevenden die je daarbij helpen.

Terug naar boven