Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Plantenfysiologie C en D

Details

Locatie
regio Westland
Duur
8 dagdelen
Kosten
€1.100,- (excl. btw)
Subsidie
Startdata*

Kijk op de website van Lentiz voor meer informatie over de startdatum.

Opleider
Lentiz cursus & consult

Lentiz | Cursus & Consult

088-3382283 [email protected] Bekijk website
Tags

Heb je de cursussen Plantenfysiologie basis A en B gevolgd? Dan is de cursus Plantenfysiologie basis C en D Natuurkundig van Lentiz cursus & consult hierop het vervolg. De cursus plantenfysiologie C en D is speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de glastuinbouw en meer willen weten over klimaatregeling. 

Wat leer je?

Na afloop van de cursus heb je meer kennis over klimaatregeling en de invloed hiervan op de plantprocessen. Je leert alles over het mollierdiagram, vegetatief en generatief sturen en het toepassen van het nieuwe telen.

Wat kun je verwachten?

Planten vragen bepaalde groeiomstandigheden voor een optimale aanpak. Hoe herken je of de plant er goed bijstaat en stel je vervolgens het juiste klimaat in? Een efficiënt klimaat in de kas wordt bereikt als er kennis is van de vele factoren die het klimaat beïnvloeden.

Met behulp van het mollierdiagram wordt tijdens de cursus plantenfysiologie C en D de volgende begrippen duidelijk gemaakt:

 • Uitstraling
 • Vochtdeficit
 • Dauwpunt
 • VPD
 • Absolute vochtigheid

We gaan onder andere met een deskundig plantenkenner de oorzaak van fysiologische afwijkingen bekijken en bespreken hoe we die kunnen voorkomen.

Voor wie?

Medewerkers die werkzaam zijn bij tuinbouwbedrijven en eerst de cursussen plantfysiologie A en B hebben gevolgd. 

Leerlijn Plantfysiologie

Wil je weten hoe gewassen groeien en zijn opgebouwd? Met de cursussen over Plantenfysiologie bij Lentiz cursus & consult kan je je kennis over de plantfysiologische kant in de tuinbouw verbreden en verdiepen.

Plantfysiologie

Plantenfysiologie A

 • Locatie Naaldwijk
 • Duur 4 dagdelen
 • Opleider Lentiz | Cursus & Consult
 • Kosten €630,- (excl. btw)
Bekijk
Plantfysiologie

Plantenfysiologie B

 • Locatie regio Westland
 • Duur 4 dagdelen
 • Opleider Lentiz | Cursus & Consult
 • Kosten €630,- (excl. btw)
Bekijk

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Plantenfysiologie C en D

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Jolanda Rosloot Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 30 10 80 92 088 329 20 70
Contact met Jolanda
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag
Jos Klop Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 11 44 19 64 088 329 20 70
Contact met Jos
Werkdagen: Maandag t/m vrijdag
Arna Vliegen-Verschure Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 15 15 74 42 088 329 20 70
Contact met Arna
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag