Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Algemene tuinbouwkennis

Details

Locatie
Meerdere locaties
Duur
6 dagdelen
Kosten
€815,- (excl. btw)
Subsidie
Startdata*

*Kijk voor de specifieke informatie op de website van de opleider

Opleider
Lentiz cursus & consult

Lentiz | Cursus & Consult

088-3382283 [email protected] Bekijk website
Tags

Werk je in de tuinbouw, maar heb je geen agrarische opleiding gevolgd? Of heb je een administratieve, sales of andere staffunctie in de tuinbouwsector en zou je graag meer willen leren over het vak(jargon)? Dan is deze cursus perfect voor jou, met een fijne combinatie van theorielessen en praktijkbezoeken!

Wat leer je?

Tijdens de cursus algemene tuinbouwkennis maak je kennis met Plantenfysiologie, Tuinbouwtechniek, Bemesting, Afzet en gewasbescherming.

Naast de theorie onderdelen worden er ook gerichte excursies gemaakt naar bedrijven in de tuinbouw. Daarbij kun je denken aan: World Horti Center, een potplantenkwekerij, een exporteur van groenten & fruit en een substraatleverancier. Daarnaast is het streven om twee excursies te plannen naar bedrijven van deelnemende cursisten.

Wat kan je verwachten?

Met deze cursus krijg je een breed beeld van de glastuinbouw en maak je kennis met deze sector. De insteek is om elke les de theorie meteen te koppelen aan de praktijk, de excursies sluiten dan ook aan op dat wat je geleerd hebt.

  • Les 1 Plantenfysiologie
  • Les 2 Techniek (kassenbouw, belichting, schermen en CO2 doseren)
  • Les 3 Teeltsystemen en substraten
  • Les 4 Opkweek, gewashandelingen, klimaat en afzet
  • Les 5 Watergift en bemesting
  • Les 6 Gewasbescherming

De samenstelling van de groep is bij deze cursus heel divers, doordat de deelnemers uit verschillende bedrijven komen. De cursisten inspireren elkaar en er is ruimte voor praktijkgerichte vragen. Onze trainers zijn ook mensen uit de praktijk en zij nemen jou graag mee in de wereld van de (glas)tuinbouw en leren je meer over het vak(jargon).

Voor wie?

Mensen die zich in de sector willen oriënteren en/of daarna door willen stromen naar de cursus Teeltspecialist Assistent. Maar ook medewerkers die een ondersteunende (kantoor) functie hebben, krijgen een beter beeld van de tuinbouwsector om zo hun eigen rol beter te kunnen uitoefenen. 

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Algemene tuinbouwkennis

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Jolanda Rosloot Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 30 10 80 92 088 329 20 70
Contact met Jolanda
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag
Jos Klop Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 11 44 19 64 088 329 20 70
Contact met Jos
Werkdagen: Maandag t/m vrijdag
Arna Vliegen-Verschure Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 15 15 74 42 088 329 20 70
Contact met Arna
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag

Vragen of opleidingsadvies nodig?

Wil jij starten met groeien, maar weet je nog niet precies hoe? Wij helpen je graag op weg!
Bel 088 329 20 70 of stuur een e-mail.

Terug naar boven