Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Veelgestelde vragen

Hier vind je onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder op weg.

Over Kasgroeit
Leren en ontwikkelen
Opleidingen
Subsidie
Nieuwe website

Over Kasgroeit

Kasgroeit is de adviesorganisatie op het gebied van leren en ontwikkelen voor alle werknemers en werkgevers in de glastuinbouw. Door middel van workshops, advies op maat, inspirerende verhalen en een actueel opleidingsaanbod helpen wij werkgevers en werknemers zich te ontwikkelen. Lees verder over Kasgroeit

Het doel van Kasgroeit is het stimuleren van groei en ontwikkeling van alle werkenden in de glastuinbouw. Ons doel is dat steeds meer werkgevers in de glastuinbouw hun werknemers stimuleren om zich te ontwikkelen in hun werk. Daarnaast is ons doel dat werknemers zelf aan de slag gaan met hun ontwikkeling en vooruitkijken naar wat zij in de toekomst willen. Dit zorgt voor werkgeluk en toekomstperspectief voor werknemers en glastuinbouwbedrijven. Lees meer over de doelstellingen van Kasgroeit

Kasgroeit is er voor alle werknemers en werkgevers in de glastuinbouw. Wij kunnen onze diensten gratis aanbieden aan bedrijven en mensen die onder de cao glastuinbouw vallen. Lees wat Kasgroeit voor jou kan betekenen als werkgever en werknemer

Kasgroeit is opgericht door de vakbonden FNV en CNV en werkgeversorganisaties LTO, Plantum en Glastuinbouw Nederland en wordt gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Lees verder over de oprichters van Kasgroeit

Nee, wij worden gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Daarom kunnen wij onze dienstverlening gratis aanbieden aan werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die onder de cao Glastuinbouw vallen. 

De informatie op onze website is voor iedereen beschikbaar. Bepaalde dienstverlening zoals, advies en ondersteuning van een van onze adviseurs en workshops zijn uitsluitend voor werkgevers en werknemers die in de glastuinbouw actief zijn en onder de cao Glastuinbouw vallen.

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Nee, wij zijn geen wervingsbureau. Wij geloven er wel in als jij je werknemers weet vast te houden aan je bedrijf, dat je hierdoor minder nieuwe werknemers hoeft te werven. Hier kan Kasgroeit je wel bij helpen. Bekijk onze hulp bij het binden en boeien van werknemers.

Nee, wij zijn geen wervingsbureau. Wij geloven er wel in dat als jij goed weet wat je wilt dat dit je zal helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Dit kun je doen door een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen. Kijk hoe je dit doet op de pagina persoonlijk ontwikkelplan.

Wij vinden het belangrijk dat je op een laagdrempelige manier contact met ons kunt opnemen. Daarom bieden wij verschillende mogelijkheden om met ons in contact te komen. Je kunt ons onder andere bellen, mailen of een whatsapp-berichtje sturen. Kijk voor alle contactgegevens op de contactpagina.  

Leren en ontwikkelen

De glastuinbouwsector heeft te maken met uitdagende veranderingen: technische ontwikkelingen, wetgeving, wijzigingen in teeltstrategieën. Om deze veranderingen bij te benen is het niet alleen belangrijk dat de organisatie meebeweegt met deze veranderingen, ook werknemers moeten meebewegen om met de nieuwe ontwikkelingen te kunnen werken. Op deze manier geloven wij erin dat glastuinbouwbedrijven in de toekomst kunnen blijven bestaan en dat werknemers baanzekerheid hebben. Ontdek waarom leren en ontwikkelen nog meer belangrijk is op onze pagina voor werkgevers en werknemers.

Een leercultuur is een cultuur die je binnen je organisatie creëert waarbij je leren aanmoedigt en belangrijk vindt. In zo'n omgeving worden werknemers aangemoedigd om vragen te stellen, nieuwe dingen te proberen en niet bang zijn om fouten te maken, omdat je daarvan kunt leren. Lees verder over leercultuur.

Een persoonlijk ontwikkelplan – in het kort POP – is een plan waarin je schrijft wat je wil bereiken op je werk en hoe je dat gaat doen. Dit plan is een handig document voor de ontwikkelgesprekken tussen werknemer en leidinggevende. Wij helpen veel werkgevers en werknemers bij het maken van deze plannen. Lees verder over het persoonlijk ontwikkelplan. 

De loopbaanvoucher is speciaal voor werknemers die met iemand in gesprek willen over hun ontwikkeling, hun toekomst en hun loopbaan. Deze voucher kan de werknemer aanvragen bij ons. Met deze voucher kan je werknemer coaching en begeleiding aanvragen van een erkend loopbaanadviesbureau. Werkt de werknemer bij een glastuinbouwbedrijf en valt deze onder de cao-glastuinbouw? Dan is deze voucher gratis. Lees verder over de loopbaanvoucher

De HR-netwerken Glastuinbouw zijn verschillende groepen verspreid door heel Nederland waar mensen bij elkaar komen die zich bezig houden met HR in de glastuinbouw. De bijeenkomsten zijn bedoeld om in de regio HR-kennis te delen, andere bedrijven beter te leren kennen en de krachten te bundelen. Het netwerk komt ongeveer vier keer per jaar bij elkaar in de regio. Daarnaast wordt er jaarlijks een landelijk symposium georganiseerd om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen in het HR-vak om innovatie te stimuleren. Wil je meer weten of je aansluiten bij het netwerk in jouw regio? Kijk dan op HR-Netwerken Glastuinbouw.

Opleidingen

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Subsidie

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Nieuwe website

Voorheen had Kasgroeit verschillende tips en tools beschikbaar om jou te helpen bij het vinden van nieuwe werknemers en het vinden van een nieuwe baan. Deze staan niet meer op onze website, omdat wij ons niet meer richten op werving. 

Voorheen had Kasgroeit vacatures uit de glastuinbouw op de website staan. Deze staan niet meer op de website, omdat wij ons niet meer richten op werving. Voor vacatures kun je terecht Beter Uitzicht

Heb je een vraag over de nieuwe website of heb je een idee? Laat het ons weten, we helpen je graag verder. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wil jij starten met groeien, maar weet je nog niet precies hoe? Wij helpen je graag op weg!
Bel 088 329 20 70 of stuur een e-mail.

Terug naar boven