Taal: Nederlands als tweede taal

De cursus Nederlandse taal is gericht op effectieve communicatie en praktische oefeningen in alledaagse situaties. Tijdens de cursus leer je de Nederlandse taal gebruiken in zowel de werkomgeving als de persoonlijke levenssfeer.
 
Resultaat
Gedurende de cursus leer je bewust gebruik te maken van veelvoorkomende woorden en hun uitspraak, door korte zinnen te maken. Hierdoor kun je aan het einde van de cursus grammaticaal correct de aangeleerde woordenschat hanteren.
 
Doelgroep
Deze cursus is geschikt voor medewerkers in de glastuinbouw.
 
Aanpak
Al vanaf de eerste bijeenkomst pas je de Nederlandse taal toe, tijdens de cursus en daarbuiten. Lentiz werkt met de ‘blended learning’ lesmethode van KleurRijker; Taal Compleet met e-learning. Dit betekent dat alle lessen worden ondersteund door een computerprogramma, zodat je thuis online verder kunt met de lesstof. Je kunt zo dan ook leren op eigen tempo. De lesmethode bestaat uit verschillende thema’s met praktische oefeningen waarbij alledaagse situaties centraal staan, zodat je er direct wat aan hebt.De cursus is interactief. Dit houdt in dat de docent gedurende de lessen deelnemers stimuleren om de taal in de praktijk toe te passen. Dat is natuurlijk een randvoorwaarde voor het eigen maken van een vreemde taal. Je leert vragen stellen, antwoord geven op gemakkelijke vragen, het geven van instructies en het uiten van je mening en emoties. De cursus omvat thema’s zoals cultuur, actualiteit, vrijetijdsbesteding, werk, studie en veel meer.
Lentiz biedt de cursus aan op twee niveaus: A0 – A1 en A1 – A2
 
Subsidie
Tot en met 2024 kan er in een specifieke aanvraagperiode subsidie voor taaltrainingen worden aangevraagd via de regeling Tel mee met Taal.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden