Opleidingen en
cursussen

Innovation Management Horticulture

World Horti Center en Erasmus University bundelen hun krachten in het Programma Innovation Management Horticulture. Doel van de academische leergang is het ontwikkelen van een systematische aanpak van innovatie. Door systematisch met innovatie om te gaan, kan het ad-hoc karakter worden teruggebracht en de succeskans worden vergroot.

Resultaat
Tijdens het programma leren deelnemers succesvol en systematisch innoveren. Door middel van theorie, cases en oefeningen dragen hoogleraren kennis rondom innoveren over, toegespitst op de glastuinbouw. Daarbij gaat het over het innoveren zelf, het in praktijk brengen van een innovatieproces en over samenwerken bij innovatie.

Doelgroep
Medewerkers van innovatieve bedrijven in de horti-sector, die regelmatig met new business development en innovatie te maken hebben.

Aanpak
Het programma bestaat uit twee delen. De eerste vijf sessies gaan over innovatie binnen je bedrijf. De laatste twee sessies gaan over samenwerken bij innovatie.
In de sessies leren de deelnemers innovatie op twee niveaus beter te organiseren:

1. Het innovatieproject zelf. Hoe word ik creatief, hoe leer ik van klanten, hoe pas ik ‘design thinking’ toe, waar haal ik de kennis vandaan, en hoe breng ik het resultaat naar de markt?
Hoe hou ik als projectleider zowel het team als het management van het bedrijf enthousiast?


2. Innovatie in de organisatie. Hoe ontwikkelen we een innovatiestrategie, welke projecten kiest het bedrijf? Hoe organiseren we innovatie in het bedrijf; zetten we het apart of integreren we het in onze dagelijkse activiteiten? Hoe werken we samen met andere partijen in het ‘ecosysteem’? Door middel van theorie, cases en oefeningen leer je de trends rondom innoveren, toegespitst op de glastuinbouw.
Er wordt per thema plenair gestart, waarna we verder gaan in kleine groepjes om met concrete cases en oefeningen aan de slag te gaan. Tot slot worden de resultaten plenair besproken.

 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden