Opleidingen en
cursussen

Cursus Idee Ontwikkeling voor Food Concepten

Wil je een food concept ontwikkelen, maar vind je het lastig om tot ideeën te komen? In deze korte cursus leren we je hoe je vanuit verschillende invalshoeken tot ideeën voor food concepten kunt komen. Hierbij maak je kennis met verschillende technieken voor ideeontwikkeling. We doen dit door ‘learning by doing’ dus je gaat zelf actief aan de slag.

Resultaat
Deze cursus geeft inzicht in het ontwikkeltraject van food concepten. Het helpt de deelnemer om een bredere kijk te ontwikkelen en een goede gesprekspartner te zijn met verschillende disciplines in het innovatietraject. Zowel de food marketeer als de productontwikkelaar verbreden m.b.v. deze cursus hun kennis en vaardigheden.

Doelgroep
De cursus is ontwikkeld voor food professionals op MBO+/HBO niveau met interesse in conceptontwikkeling.

Aanpak
Tijdens deze korte cursus benaderen we ideevorming voor conceptontwikkeling vanuit 3 aanvliegroutes.

- Vanuit de consument
- Vanuit een ingrediënt
- Vanuit een visie (minder vlees/gezonder)

Vanuit deze aanvliegroutes gaan we aan de slag met 3 opdrachten. Bij elke opdracht is het doel om tot zoveel mogelijk verschillende conceptideeën te komen.

Na afloop van elke opdracht leggen we de link naar hoe je deze technieken kunt gebruiken binnen je eigen praktijk.
Natuurlijk bespreken we ook wat een concept eigenlijk is en wat je als startpunt nodig hebt om de creatieve fase in te gaan.
In de 5e bijeenkomst kijken we terug met een presentatie per cursist op wat je geleerd hebt en kijken we vooruit hoe je dit in je eigen praktijk kunt toepassen.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden