MBO Vakexpert Groene Technologie (Voltijds/Deeltijd)
Werken in een team, waarin jij een leidende en sturende rol vervuld als Vakexpert teelt en groene technologie. Het is je op het lijf geschreven. Je houdt van afwisseling en vindt het leuk om zowel op kantoor als in de kas aan de slag te gaan. Je hebt een voorbeeldfunctie, bent verantwoordelijk en kan goed omgaan met de diversiteit aan medewerkers binnen jullie team. Als Vakexpert teelt en groene technologie heb je voortdurend aandacht voor het optimaliseren van het proces, vernieuwingen en veranderingen in de keten én de maatschappij om je heen. Deze veranderingen kun jij als geen ander omzetten naar kansen voor het bedrijf!
Tijdens de opleiding volg je cursussen (theorie) en trainingen (praktijk). Je loopt stage, werkt in kassen, hallen of de buitenlucht. Naast de algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en coaching en burgerschap, krijg je les in:
- Het zorgdragen voor het product en de oogst
- Het voorbereiden, starten en analyseren van de teelt
- Aansturen op het teeltproces
- Verzorgen van gewas, evalueren en adviseren
- Water, bodem en bemesting
- Wet- en regelgeving; spuitlicentie 1 en 2
- Optimaliseren van de teelt
- Inventariseren en adviseren
Tijdens de opleiding loop je regelmatig stage (beroepspraktijkvorming ofwel BPV). Tijdens deze stage maak je kennis met je toekomstige beroep en werk je aan wisselende werkzaamheden. Natuurlijk kijk je tijdens de stage of de theorie met de praktijk klopt. Werken met collega’s, leidinggevenden en leveranciers staat centraal. Je kunt ervaring opdoen bij de verschillende bedrijven. Het kan zijn dat je een aantal weken aaneen stage loopt of dat je elke week een paar dagen stage loopt.
In een BOL-opleiding heb je minimaal 30% van de tijd BPV. In een BBL-opleiding wordt niet gesproken over stage; de praktijkervaring doe je namelijk op tijdens je werk. Het Zone-college adviseert een baan voor minimaal 21 uur per week in de sector van je opleiding. Het Zone College maakt uitsluitend gebruik van BPV-bedrijven erkend door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).
Dat motiveert!
Het Zone College werkt ook nauw samen met bedrijven die dicht bij de opleidingslocaties liggen. Bijvoorbeeld (glas-)tuinbouwbedrijven. Zo ervaar jij heel gericht en in de praktijk hoe projecten en opdrachten werken voor jou. Je ontwikkelt je eigen vaardigheden, beroepsmatig en sociaal. Je herkent jouw eigen talenten eerder en beter, en je komt erachter hoe een beroep werkt en hoe jij zelf werkt. Zo word je waardevol voor een werkgever en ben jij die mbo’er met de juiste bagage in zijn rugzak.