Opleidingen en
cursussen

LeiderschapsLAB

Wil jij als leidinggevende ook een team dat zelf oplossingen bedenkt en verantwoordelijkheid neemt? Een team dat proactief is in plaatst van reactief? Kasgroeit heeft samen met 2KnowHow een 3 daagse training ontwikkeld voor bedrijfsleiders en teamleiders in de glastuinbouw.

Hoe krijg je het voor elkaar dat je zelfsturend leren creëert op de werkvloer? Welke communicatie zet je hiervoor in? En welke vorm van leiderschap? Hoe kun je het contactmoment zo maken dat je het gewenste gedrag oproept bij jouw werknemers?

In dit LeiderschapsLab leer je hoe je dat aanpakt.

Trainingsdagen:

Dag 1: Communicatiestijlen

Opbrengst: communiceren vanuit je eigen kracht en aansluiten bij de ander.

Waar mensen werken, is altijd ‘wat aan de hand’. Hoe kan dat? Wat voor communicatiestijlen zijn er dan allemaal? Tijdens de eerste trainingsdag reiken we je een bril aan waarmee je verschillen in communicatie- en beïnvloedingsstijl kunt herkennen. En natuurlijk ook in je voordeel kan benutten om beter aan te sluiten bij de ander. Na deze dag herken je waarom je op sommige mensen meer invloed hebt dan op anderen en hoe je je effectiviteit daarin kunt vergroten. Ook vormen we op de eerste trainingsdag duo’s voor de tussentijdse coaching en ga je met een praktijkopdracht naar huis.

Dag 2: Leiderschapsstrategieën
Opbrengst: het sturen en beïnvloeden van gedrag van jezelf en van de ander.

Als leidinggevende word je dagelijks geconfronteerd met uiteenlopende leiderschapsdilemma’s. Dat vraagt een hoop van jou als leidinggevende. Stel, je merkt dat een van je medewerkers niet mee wil in de verandering die jij voor ogen hebt. Hij zet zijn hakken in het zand en wil alles bij het oude houden. Wat doe je? Spreek jij je uit en stel je duidelijke kaders of probeer je bij te sturen door positieve energie en inspiratie te geven of door het voeren van een open, verbindend gesprek? Elke leidinggevende heeft vaak een eigen voorkeursstrategie. Daarnaast geldt dat de ene strategie in het ene geval beter werkt dan de andere strategie. Welke leiderschapsstijl heeft je team nu op dit moment nodig? Hoe kun je als leider variëren in stijl? Tijdens de tweede trainingsdag oefenen we aan de hand van praktijksituaties met verschillende leiderschapsstrategieën en zoomen we verder in op het creëren van ‘gedeelde sturing’ en het creëren van ‘gedeelde verantwoordelijkheid’. We oefenen om de ander in zijn kracht te zetten en te laten leren, zonder de inhoudelijke doelstellingen uit het oog te verliezen.

Dag 3: Dialoog en verbinding
Opbrengst: regie kunnen nemen op je gedrag, gedachten en gevoel als het lastig of spannend is.

Ieder contactmoment is een leiderschapsmoment. Veranderen begint daarom met vanaf het allereerste moment gewenst gedrag oproepen bij de mensen in je team. En daar kun je ieder formeel of informeel contactmoment voor gebruiken. Als je doel is om je medewerkers meer als team te laten samenwerken, dan is het belangrijk dat je dit op zoveel mogelijk momenten stimuleert. In overleggen, gesprekken en bijeenkomsten. Of als je doel is om meer eigenaarschap te creëren bij je mensen, zorg dan dat je dit gedrag ook actief oproept. Een perfecte plek waarop je dit kan doen is het werkoverleg of een 1-op-1 moment. Tijdens trainingsdag leer je door de interventiedriehoek hierop te sturen.

Wil je meer weten hoe de training is opgebouwd zie de leaflet leiderschapslab.

Aanmelden

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden