Mara Juckers

Mara Juckers

Mara Juckers

Door kennis uit te wisselen hoef je niet steeds in je eentje het wiel uit te vinden en kun je steeds beter worden in wat je doet!

Ik ben Mara Juckers en werk sinds april 2012 als opleidingsmanager voor de Glastuinbouw. Het misverstand bestaat dat opleiden alleen maar tijd en geld kost. Als je het op de juiste manier aanpakt levert het je juist geld op. Werknemers worden door een passende opleiding weer gemotiveerd in hun werk en zijn van grotere waarde op de arbeidsmarkt. Ook gaan ze efficiënter werken en hier pluk je de vruchten van als werkgever. Ik wil werkgevers en werknemers helpen met het kiezen van de juiste opleiding waardoor beide partijen het meeste rendement hebben.

Achtergrond

Nog steeds ben ik blij met de brede HBO opleiding Facility Management die ik heb afgerond. Waar vakken zoals  organisatiekunde, arbeidsrecht, marketing en communicatie en bedrijfseconomie aan de orde kwamen. Dit komt van pas in mijn gesprekken bij bedrijven. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan bij commerciële bedrijven, de laatste 7 jaar als adviseur in de agrarische sector. Om in deze functie te groeien heb ik onder andere de sectorcursus glastuinbouw aan de HAS gevolgd en een Masterclass Opleidingskunde bij de NCOI.

Specialisme

Ik help bedrijven bij het vinden van passende opleidingstrajecten. Dit doe ik door in gesprek te gaan over de ambities van het bedrijf op de lange termijn en vervolgens een plan te maken over wie wat gaat ontwikkelen. Ik breng ik kaart welke vaardigheden iemand al heeft en wat er nog ontwikkelend kan worden. Bij bedrijven die meer willen help ik ook bij goed werkgeverschap en het boeien en binden van werknemers.

Ervaring

Ik zie dat in deze arbeidsmarkt bedrijven opleiden en ontwikkelen steeds vaker inzetten. Waar het lastig is om nieuwe mensen aan te trekken is het ook een oplossing om bestaande werknemers verder te ontwikkelen. Innovatieve bedrijven zien in dat het investeren in het menselijk kapitaal belangrijker is dan technische innovaties. Want als er geen mensen zijn die met de nieuwe technieken kunnen werken stagneert dat de groei. Slimme mensen maken slimme bedrijven. Bedrijven die kunnen blijven concurreren en toekomstbestendig zijn.

Contactgegevens

  • Algemeen nummer: 088 329 20 70
  • Mobiel: 06 30 10 82 61
  • E-mail: m.juckers@kasgroeit.nl
  • Werkdagen: maandag t/m donderdag