Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Stilstand is achteruitgang

Pim ging als scholier al aan de slag bij EveryD Flowers. Met zijn studie Commerciële economie op zak kwam Pim uiteindelijk in vaste dienst en werkte hij als logistiek verantwoordelijke. Hij deed de verwerking in de schuur. Nu werkt hij sinds 2020 met veel plezier als locatiemanager.

Voor Pim is stilstand achteruitgang. “Ik heb altijd de ambitie gehad om door te groeien en me verder te ontwikkelen. En EveryD Flowers staat hiervoor open. Ze hebben het ontwikkelen van (jong) talent hoog in het vaandel staan. Op een gegeven moment ging er iemand weg die verantwoordelijk was voor de logistieke afhandeling en toen ben ik dat gaan doen. Door deze ervaring heb ik me nieuwe dingen eigen gemaakt en ben ik uiteindelijk in de rol van locatiemanager gegroeid”.

In het najaar en winter is ruimte voor ontwikkeling

“In het voorjaar van 2021 kwam ik Anneke Postma van Kasgroeit tegen en we raakten in gesprek over mijn ontwikkeling. We zijn bij EveryD Flowers seizoengevoelig en daarom is er in het najaar en de winter altijd meer ruimte voor persoonlijke groei van het personeel. We denken dan in het voorjaar al na over waar je in het najaar in kunt investeren voor jezelf” Anneke heeft mij hierbij geholpen en stelde vragen als: ‘waar kan jij je in ontwikkelen, wat is daarvoor nodig voor het bedrijf en voor jouzelf’. Na een aantal gesprekken bleek de Leergang Smart Horticulture van InHolland Academy heel goed aan te sluiten bij wat ik zocht en nodig had. Betreffende data huurden we vaak externen in maar nu kan ik ook een groot deel zelf en ook al huren we externen in, is het sowieso veel handiger zelf die kennis te hebben.”

Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP)

Pim heeft met Anneke samen een persoonlijkheidstest ingevuld waar je talenten, drijfveren en competenties nog eens goed naar voren komen. Daaruit blijkt welke rol bij je past in een team. Ook zet je je op een rij wat je sterke en zwakke punten zijn en ga je dieper in op wie je bent. “Daar concludeerde Anneke dingen uit. Vooral wat mijn ontwikkelpunten zijn en hoe ik deze kan ontwikkelen. Dit is beschreven in een persoonlijk ontwikkelplan. Hierin staan de mogelijke cursussen maar ook hoe je kunt leren op de werkplek. Het advies was ook bijvoorbeeld om vaker MT-vergaderingen voor te bereiden en te leiden.”

We spreken met mijn leidinggevende wekelijks even alles door en dit soort onderwerpen komen dan ook weer aan de orde. Volgend voorjaar ga ik ook weer starten met een 2-jarig ontwikkelingsprogramma.

Tijd en ruimte

“Mensen zoals ik willen graag ontwikkelen en zo zijn er nog veel meer in de glastuinbouwsector. Ondernemers willen ook dat hun personeel ontwikkelt. Alleen heb je als werkgever vaak niet de tijd en mogelijkheden je te verdiepen in wat er allemaal is. Welke cursussen er zijn en wat geschikt is voor je werknemers.”

"Wij zijn voornamelijk geholpen in het inzichtelijk maken van het aanbod op het gebied van opleidingen. Er is veel beschikbaar, alleen weet je zelf niet altijd wat er precies beschikbaar is, en waar je deze opleiding kunt vinden. Het heeft mij als werknemer geholpen maar ook de werkgever en het bedrijf. Het is fijn dat de werkgever dit niet hoeft uit te zoeken voor zijn personeel maar Kasgroeit hier adviseurs en een online cursusoverzicht en de kennis van heeft, waarbij ook wordt gekeken naar de talenten, drijfveren en competenties. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat bij je past.”

Laat je adviseren!

Wil jij je net als Pim verder ontwikkelen maar weet je niet goed in welke richting of waar te beginnen? Kasgroeit kan je hierbij helpen. Daarnaast kun je het hele opleidingsaanbod ook altijd op deze website vinden. Of wil jij net als Pim met één van onze adviseurs in gesprek om samen een Persoonlijk Ontwikkelplan opstellen?