BBL-opleiding: Allround Teelt & Logistiek

BBL-opleiding: Allround Teelt & Logistiek

Ben jij op zoek naar een baan in de teelt en logistiek in de tuinbouw? En wil je dit combineren met een opleiding waarin je alles leert over teelt en logistiek? Dan is de BBL-opleiding van Lentiz iets voor jou! In september start er een nieuwe groep in de regio Westland/Oostland.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De opleiding van Lentiz is voor iedereen vanaf 16 jaar, zowel voor net afgestudeerden van de middelbare school als voor werkenden uit een andere branche die toe zijn aan een carrièreswitch met goede baankansen. Herken jij je in één van de volgende situaties? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

  • Je bent al werkzaam in de glastuinbouw, maar hebt nog geen diploma en wilt deze wel graag halen;
  • Je werkt al in de glastuinbouw en wilt graag doorgroeien in het bedrijf waar je nu werkt;
  • Je hebt nog geen ervaring in de glastuinbouw, maar zou graag in deze innovatieve sector aan de slag willen;
  • Je bent klaar met school en wilt graag aan het werk en naast je baan nog verder leren.

Werken en leren combineren

De opleiding biedt jou de mogelijkheid om te leren, te werken en samen met collega’s te werken en van elkaar te leren. Met dit BBL-traject heb je een volwaardige opleiding waarin je aansluitende beroepsopdrachten kunt uitvoeren zonder fulltime terug naar school te gaan. Je combineert teelt en logistiek in een mbo-opleiding op niveau 2/3 en ontwikkelt verschillende vaardigheden. Je krijgt theorie- en beroepsgerichte vakken, waardoor je bijvoorbeeld kunt starten als junior teler of teamleider. De doorgroeimogelijkheden zijn enorm. Zie deze opleiding dan ook als een startpunt waarbij jij je verder kunt ontwikkelen tot teeltspecialist of bedrijfsleider.

Hoe ziet het werk er in de teelt en logistiek uit?

Als Allround Teelt & Logistiek medewerker wordt je breed opgeleid. Je zaait, poot of plant het teeltmateriaal, begeleidt de groei, onderhoudt het gewas, zorgt voor de aan- en afvoer van het plantmateriaal en werkt met de benodigde machines en apparatuur. Zo leer je wat er allemaal bij het teeltproces komt kijken. Daarnaast help je mee met de logistiek; je helpt bij het laden en lossen van vrachtwagens of containers, verwerkt gegevens in de computer en maakt spullen verzendklaar. Dankzij jou staat het product op tijd klaar voor de verkoop.

Start

Vanaf september 2023 start de opleiding Allround Teelt & Logistiek. De opleiding zal plaatsvinden in het Westland/Oostland.

Toelatingseisen

  • Voldoende kennis van de Nederlandse taal (schriftelijk en mondeling);
  • Minimaal vmbo of mbo 1 diploma. Bij voorkeur Assistent plant (of groene) leefomgeving (entree) -teelt, Assistent logistiek (entree), Agrologistiek of vergelijkbaar diploma met groene kennisachtergrond.

Investering in tijd en geld

De opleiding Allround Teelt & Logistiek is een 2-jarige opleiding die je in 2 jaar kunt afronden, maar ook in 1,5 jaar indien gewenst. Je werkt vier dagen bij een glastuinbouwbedrijf en gaat één keer per week naar school. De opleiding kost per jaar € 1.195,-. Betaalt je werkgever de opleidingskosten? Dan kan hij subsidie aanvragen via de regeling Praktijkleren en Colland Arbeidsmarkt. Lees hier meer over de verschillende subsidiemogelijkheden.

Meer weten?

Wil jij kijken of de opleiding Allround Teelt & Logistiek iets voor je is? Neem dan contact op met Jolanda Rosloot.

Woon je in een andere regio? Dan is de opleiding ook bij andere opleiders te volgen. Check de mogelijkheden bij Yuverta, Zonecollege en Curio.

Neem contact op