SajT Vakopleiding Monteur

Sleutel aan je toekomst

Vakopleiding Monteur Mechatronica

Bij deze opleiding krijg je een stevige basis mee op het gebied van elektrotechniek (schakeltechniek) en industriële automatisering en op het gebied van onderhoudstechniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken aan volautomatische melkmachines, lasrobots, sorteermachines en liften. Je leert storingen oplossen en onderhoud verrichten aan dit type installaties en machines. Bovendien ben je in staat om gevaren en risico’s in te schatten bij elektrotechnische werkzaamheden. Een brede vakopleiding dus.  

  • Duur van de opleiding: 24 dagdelen
  • Kosten: €2950 (avond) - €5898 (dag) ex. btw

Inhoud van de opleiding

De Vakopleiding monteur mechatronica bestaat uit verschillende cursussen en trainingen die jou de juiste bagage meegeven om als vakman in de praktijk aan de slag te gaan. De Vakopleiding richt zich op de relevante kennis en vaardigheden die je als eerste monteur mechatronica nodig hebt bij de uitoefening van je vak. De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. Tijdens de praktijklessen oefen je met situaties die je tegenkomt in jouw werk. Deze opleiding bestaat uit vier cursussen: Elektro techniek basis Pneumatiek Industriële automatisering - basis NEN 3140 Voldoende onderricht persoon installaties

 

Een verdere specialisatie en verdieping op het niveau van eerste monteur, kan hierna behaald worden door de volgende vakopleiding te volgen:

Vakopleiding Eerste monteur Mechatronica

Op de leerlijn techniek is de subsidie van het Fonds Colland Arbeidsmarkt, van 60%, van toepassing, met een maximum van € 1.500,- per deelnemer per jaar. De kosten staan per cursus beschreven op de desbetreffende cursuspagina.

Ben je benieuwd naar deze opleiding? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met Romy of Jos!

Contact