Teelt: Scouten voor gewasmedewerkers

Gewasmedewerkers zijn uw extra paar ogen in de kas. Zij zien elke plant iedere week! Als zij ziekten en plagen vroegtijdig herkennen en melden, kan schade aan uw gewas beperkt of zelfs voorkomen worden! Als medewerkers kunnen scouten, raken zij meer betrokken bij het gewas, dat motiveert en enthousiasmeert hen in het dagelijkse werk. Deze cursus kan op aanvraag ook verzorgd worden in het Pools of andere taal.

Resultaat
Na 2 x 2 uur herkent de gewasmedewerker de belangrijkste ziekten en plagen die men tegen kan komen tijdens de gewaswerkzaamheden. Men weet hoe en wanneer deze te rapporteren. Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer een beeldboekje met daarin de belangrijkste ziekten en plagen.

Doelgroep
Deze training is geschikt voor gewasmedewerkers, teamleiders en beginnende scouts.

Aanpak
In deze laagdrempelige en praktische cursus, van 2 x 2 uur, brengt Delphy de beginselen van het scouten (monitoren) van het gewas bij. Aan de orde komt hoe herken je plagen als Tuta, Witte vlieg en Nesi? Hoe markeer je vindplaatsen? Hoe worden de vangplaten geteld. Wanneer is het noodzakelijk om een probleem te rapporteren of wanneer juist niet?

Kan ook in het Pools worden gegeven.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden