Opleidingen en
cursussen

Teelt: Online leren basis Plantfysiologie Tuinbouw

Het is belangrijk voor een medewerker teelt om te weten hoe de processen in een plant verlopen en welke factoren hierop van invloed zijn. Verder is het gebruik van dezelfde termen van belang in de communicatie met  collega’s, teeltvoorlichters en overige betrokkenen in het werkveld.

Resultaat 
Na afloop van de cursus weet hoe de processen in de plant verlopen en welke factoren hierop van invloed zijn.

Doelgroep 
Medewerkers die werkzaam zijn in de tuinbouw. 

Aanpak 
Dit is een online module die individueel op zelfstudie basis doorlopen wordt. De docent begeleidt op afstand de gemaakte opdrachten door ze te beoordelen en terug te koppelen. Inbegrepen is één bedrijfsbezoek van de docent. 

De cursus bestaat uit 5 thema's:

  • Anatomie en morfologie
  • Diffusie en osmose
  • Groei en ontwikkeling
  • Fotosynthese en verbranding
  • Voeding en wateropname

De opleiding is als volgt ingericht:

  1. Kennis verwerven:Voor ieder thema is een online module (e-learning) beschikbaar met daarin de basisinformatie. Deze informatie is verrijkt met vakartikelen, animaties en filmpjes. (Studiebelasting 10 uren)
  2. Kennis toepassen: Per thema worden opdrachten gemaakt voor het toepassen van de opgedane kennis. De opdrachten worden ingeleverd via de digitale leeromgeving en de begeleider beoordeelt de opdrachten en koppelt terug. (Studiebelasting 5 uren)
  3. Praktijkbegeleiding: Tijdens het bedrijfsbezoek wordt de praktijk onder begeleiding van een deskundige docent verder uitgediept.

De module wordt afgesloten met een toets, bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat.

 

 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden