Opleidingen en
cursussen

Leergang Smart Horticulture

Inholland Academy organiseert een leergang waarbij tuinbouwondernemers en medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen in data gedreven sturing van de bedrijfsprocessen. De bedrijfsvoering sturen op basis van kwantitatieve informatie wordt in de tuinbouw steeds belangrijker. Veel ondernemers willen aan de slag met de data uit het eigen bedrijf, maar het ontbreekt hen aan praktische en theoretische kennis. In deze leergang ga je direct aan de slag met het data uit het eigen bedrijf.

Resultaat
Tijdens de bijeenkomsten krijg je theoretische kennis over big data, data gedreven sturen en tools die je daarbij kan gebruiken. Echter, de nadruk ligt op het daadwerkelijk aan de slag gaan met de data uit je eigen bedrijf om hier relevante informatie uit te halen. 

Doelgroep
Ondernemers en medewerkers die meer inzicht willen in de data afkomstig uit de kas.

Aanpak

In eerste instantie zal er gewerkt worden met een standaard dataset waarmee je kan oefenen en vaardigheden kan ontwikkelen (de voorbeeld datasets die worden gebruikt zijn geanonimiseerde datasets uit kassen). Uiteindelijk ga je samen met experts de doelstellingen van je bedrijf koppelen aan informatiebehoefte en informatiebronnen. Je gaat analyseren waar in je bedrijf big data waarde kan toevoegen. Uit deze analyse kiezen we een casus die je tijdens het vervolg van de leergang zult uitwerken en oplossen. Zo leer je niet alleen een heleboel, maar werk je meteen aan het verbeteren van je bedrijfsprocessen! Je gaat tijdens de leergang werken in spreadsheets, hiervoor kunnen verschillende programma’s/tools gebruikt worden.

De Leergang Smart Horticulture bestaat uit 7 bijeenkomsten. Na het volgen van de leergang Smart Horticulture:

  • heb je inzicht in de impact van nieuwe en bestaande Big Data technologieën op je bedrijf
  • heb je inzicht in welke data bruikbaar is voor jouw bedrijf
  • kun je de verzamelde data converteren en omzetten in nuttige inzichten
  • kun je data ordenen en rapporteren voor het management van je bedrijf
  • kun je data bestanden koppelen en op basis hiervan een voorspelmodel ontwikkelen
  • kun je de data visualiseren
  • heb je basiskennis ontwikkeld, die nodig is om data gedreven te gaan sturen
  • ben je in staat een stap te zetten richting data gedreven sturing en het ‘smarter’ maken van je bedrijf

Portfolio
Je ontwikkelt een portfolio (verzameling van materiaal dat de inspanningen, vooruitgang en prestaties gedurende de leergang weergeeft). Dit lever je in bij de docent en presenteer je aan je eigen bedrijf en de docent die dit beoordeelt.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden