Kwaliteitsmanager: cursus Gevareninventarisatie
Ben je verantwoordelijke voor het maken van een gevareninventarisatie. Volg dan deze cursus van N&S Academy.
Bij het produceren, opslaan, vervoeren of handelen van levensmiddelen komen veel gevaren voor de voedselveiligheid kijken. Een gevareninventarisatie en risico-analyse moet uitgevoerd worden om alle gevaren in kaart te brengen en om te bekijken waar de risico’s dusdanig groot zijn dat hier specifieke beheersmaatregelen voor nodig zijn.
Doelgroep:
Ben jij verantwoordelijk voor het opstellen en onderhouden van een GIRA in jouw organisatie? Dan is deze Cursus Gevareninventarisatie iets voor jou.
Resultaat:
Na het afronden van de training kun je een gegeven GIRA opstellen en valide beoordelen.
Onderwerpen:
Puntsgewijs komen tijdens de cursus de volgende onderwerpen aan de orde:
- Benoemen en onderbouwen van microbiologische gevaren
- Benoemen en onderbouwen van chemische (incl. allergenen) gevaren
- Benoemen en onderbouwen van fysische gevaren
Deze cursus vormt een onderdeel van de module voedselveiligheid van de leergang Kwaliteitsmanager.