Kwaliteit: Voedselveiligheid online leren
Elke medewerker is (mede)verantwoordelijk voor het toepassen en handhaven van het operationele HACCP- en hygiënesysteem. In de E-learning basis voedselveiligheid wordt de toepassing van HACCP en hygiëne op een praktische manier vertaald voor de medewerkers van jouw bedrijf.
Resultaat
Na deze E-learning zal de medewerker zich bewust zijn van de gevaren en risico’s met betrekking tot voedselveiligheid. Ook kunnen de HACCP-principes direct toegepast worden in de dagelijkse werkzaamheden.
Doelgroep
De E-learning basis voedselveiligheid is bedoeld voor productiemedewerkers die (mede)verantwoordelijk zijn voor het toepassen en het handhaven van een operationeel HACCP- en hygiënesysteem. De training is ook in het engels en Pools beschikbaar.
Aanpak
Onderwerpen
- Voedselveiligheid en HACCP
- Gevarencategorieën (chemisch, fysisch, microbiologisch, allergenen)
- Besmetting van voedingsmiddelen
- Basisprincipes micro-organismen
- Basisvoorwaarden: persoonlijke hygiëne en bedrijfsinrichting
- Introductie HACCP
- Beheersing CCP’s
- Food defense