Kwaliteit: HACCP methodiek online leren
In elk bedrijf dat voedingsmiddelen produceert, bereidt en behandelt moet een HACCP-systeem in werking zijn. In deze E-learning wordt een introductie van dit systeem gegeven en wordt ingegaan op het belang van het gebruik ervan. De HACCP-principes worden toegelicht in 12 stappen, waaronder de gevarenanalyse, risicoanalyse en het definiëren van kritische beheerspunten (CCP’s). Daarnaast wordt er in deze training aandacht besteed aan wetgeving en certificering gerelateerd aan HACCP.
Resultaat
De productiemedewerkers hebben kennis van het HACCP-principes.
Doelgroep
De E-learning HACCP-methodiek is bedoeld voor medewerkers van de kwaliteitsafdeling en voor productiemedewerkers die (mede)verantwoordelijk zijn voor het toepassen en het handhaven van een operationeel HACCP-systeem.
Aanpak:
Via een online leerplatform worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Introductie voedselveiligheid
- Introductie HACCP
- Basisvoorwaardenprogramma
- Implementatie HACCP in 12 stappen
- Wetgeving voedselveiligheid HACCP
- Controle en certificering