Opleidingen en
cursussen

Ketenmanagement / value-chain

De tuinbouwketen verandert in snel tempo. Dat raakt ook uw bedrijf. Denk maar aan de verdergaande concentratie van supermarktketens, internationalisering, duurzaamheid, de aanscherping van de levensmiddelenwetgeving, de ontwikkeling van ketengarantiesystemen en traceerbaarheid. Wat is de impact van die ontwikkelingen op uw organisatie?

Succes is voor een groot deel afhankelijk of de keuzes die zijn gemaakt voldoende aansluiten bij de voor- en achterliggende schakels. Tijdens de workshop Kwaliteitzorg: Ketenmanagement/value chain van Q-point wordt aan de hand van praktische voorbeelden in versketens wordt getoond dat een goede match van strategische keuzes leidt tot succes. Een slechte match leidt juist tot het beëindigen van leveringen. In de workshop wordt verder ingegaan op diverse strategieën voor ketensamenwerking.

Resultaat
Na afloop van de cursus heb je inzicht in nieuwe, creatieve mogelijkheden om een keten in te richten zodat er meer waarde wordt gecreëerd voor je organisatie.

Doelgroep
Directie en managers

Aanpak

Gedurende 1 dag worden een aantal onderwerpen behandeld om je inzicht te geven op keten voor jou organisatie:

  • Uw organisatie wordt geconfronteerd met de verdergaande concentratie van supermarktketens, internationalisering, duurzaamheid, de aanscherping van de levensmiddelenwetgeving, de ontwikkeling van ketengarantie systemen en traceerbaarheid. Welke impact heeft dit voor uw organisatie? 
  • Voert u de regie in de keten? Het succes voor een bedrijf is voor een groot deel afhankelijk of de keuzes die zijn gemaakt voldoende aansluiten bij de voor en achterliggende schakels.
  • Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden in versketens wordt getoond dat een goede match van strategische keuzes leidt tot een succes en een slechte fit leidt tot het beëindigen van leveringen.
  • In de workshop wordt verder ingegaan op diverse strategieën voor ketensamenwerking.

 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden