Opleidingen en
cursussen

ABC Leertraject Groeien in: Effectief communiceren

Als je in korte tijd je vaardigheden op het gebied van communiceren wilt ontwikkelen, dan is de training effectief communiceren een uitstekende keuze. Op een praktische wijze krijg je een aantal technieken en vaardigheden aangedragen om nog effectiever te zijn in de uitvoering van je werk. Je leert om je plaats als leidinggevende op een natuurlijke manier beter te kunnen oppakken.

Resultaat
Het volgen van de training ‘effectief communiceren’ helpt jou om je rol als beginnend leidinggevende goed in te vullen. Eerst door inzicht in jezelf, hoe jij communiceert en hoe jij overkomt bij anderen. Daarmee groei jijzelf. Maar ook in je rol als leidinggevende. Dat levert tijdsbesparing op de werkvloer op en daarmee een kostenbesparing voor het bedrijf. Goed leiderschap bevordert de werksfeer, levert minder stress en minder ziekteverzuim op.

Doelgroep
Vanuit de praktijk ben je in een functie gerold waarbij je instructies geeft aan medewerkers en/of communiceert met klanten, leveranciers. Wie gingen jou voor? Teamleiders, assistent-bedrijfsleiders, werkvoorbereiders, uitvoerders, voormannen. Ervaringen van anderen helpen bij het kiezen van de juiste cursus of opleiding. Nieuwsgierig? Lees ze hier.

Aanpak
De deelnemers leren hoe ze in verschillende situaties effectiever naar hun medewerkers kunnen communiceren en deze beter kunnen motiveren. Ze verkrijgen daarbij inzicht in hun persoonlijke valkuilen en wat ze moeten doen om deze te vermijden. De werkvorm van deze training is heel praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de knelpunten die de deelnemers in hun dagelijkse praktijk ervaren. Basiselementen die aan bod komen tijdens de training zijn gericht op gespreks- en luistervaardigheden. Ook het omgaan met houding en gedrag van medewerkers worden behandeld.

Onderwerpen:

  • Leren communiceren
  • Basis gespreksvaardigheden
  • Kennismaking instrueren
  • Luistervaardigheden
  • Feedback geven en ontvangen
  • Beïnvloedingsmethoden
  • Omgaan met houding en gedrag

Goed om te weten: deze training is onderdeel van het ABC leertraject Groeien in effectief communiceren en leidinggeven, bestaande uit 3 opeenvolgende modules. 90% van de deelnemers volgt hierna ook module 2 ‘Groeien in: doelgericht leidinggeven’.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden