Opleidingen en
cursussen

1. Branche opleiding Glastuinbouw

Technologische ontwikkelingen, milieueisen, het nieuwe telen en goed werkgeverschap hebben de nodige impact op het werken in de glastuinbouw. Goed gekwalificeerde medewerkers die meegroeien met deze veranderingen zijn dan ook van groot belang. Om deze ontwikkelingen bij te benen biedt Kasgroeit in samenwerking met Inholland Academy de twee-jarige brancheopleiding.

Uniek opleidingstraject met persoonlijke leercoach

De tweejarige brancheopleiding Glastuinbouw start jaarlijks 2 maal in maart en oktober. Uniek aan dit ontwikkeltraject is dat je als deelnemer onderweg begeleid wordt door een persoonlijke leercoach. Hiermee stem je eigen leerdoelen af en kies je na een algemene module voor de leerroute Teelt of Bedrijfsvoering. Gedurende het traject wordt volop gewerkt aan de zogenaamde ‘21e eeuwse vaardigheden’ zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Deze competenties zijn essentieel om goed te kunnen functioneren in een duurzaam, toekomstbestendig glastuinbouwbedrijf.

Een praktijkgerichte opleiding

Omdat per bedrijf en medewerker de vraag zo verschilt, is het lastig om zomaar een passende opleiding aan te wijzen. De brancheopleiding is praktijkgericht omdat er gebruik wordt gemaakt van vraagstukken uit het bedrijf. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken. Er is keuze uit twee richtingen: Bedrijfsvoering en Teelt.

Toelatingseisen

  • Werkzaam in de glastuinbouw;
  • Functioneert op minimaal MBO-niveau;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring, kan buiten sectoren zijn;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en mondeling).

Duur

De opleiding bestaat uit 4 blokken en heeft een nominale duur van ongeveer 2 jaar. Afhankelijk van de ervaring en kennis van de deelnemer, wordt er vanuit gegaan van ongeveer 6 maanden per blok.

Certificering

Na afronding van elk blok ontvangt de deelnemer een certificaat van Inholland Academy en Kasgroeit. Na afronding van de gehele opleiding, volgt er een erkende branchediploma Glastuinbouw Bedrijfsvoering of Teelt.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden