online-masterclass

Online Masterclass

Masterclass: Hoe hou je medewerkers vast?

Van alle uitdagingen waar je mee te maken krijgt, is het motiveren van je medewerkers veruit het moeilijkst. Waarmee kun je medewerkers motiveren en wat demotiveert? Gemotiveerde medewerkers blijven, presteren vaak goed, halen deadlines en melden zich zelden of nooit ziek. De productie en resultaten stijgen. Maar hoe maak je hier als leidinggevende of P&O’er werk van?

Bekijk onze masterclass en we geven je hierover handige tips. Iedereen heeft eigen drijfveren om met plezier het werk uit te voeren. We gaan in de masterclass ook in op hoe je de drijfveren van jouw medewerkers kunt ontdekken en daarop kunt inspelen. Anneke Postma en Mara Juckers geven je tips en voorbeelden.

Nu terugkijken!

De masterclass vond plaats op 6 februari om 10.00 uur. Je kunt hem hier op je gemak terugkijken.

 Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Wat motiveert medewerkers
  • Jouw invloed op motivatie
  • Werken vanuit een 'flow'
  • Tips om mee aan de slag te gaan 

Tip: voor de beste beeld en geluidskwaliteit is het handig om zoveel mogelijk programma’s af te sluiten en de link ook te openen buiten je bedrijfsnetwerk.     

Je kunt onze eerdere masterclasses ook terugzien op de pagina online masterclasses.


Online Masterclass: Onboarding

Op 26 november gingen we in op het inwerktraject en het aan boord houden van nieuw personeel.

Wist jij dat 60% van de starters al binnen een paar maanden weer om zich heen kijkt naar een andere baan? Dat is zonde van de tijd, geld en moeite die jullie daar beiden in gestoken hebben!

In deze online masterclass vertellen wij je hoe je dit kunt aanpakken. Vanaf het ondertekenen van het contract tot en met de eerste paar maanden, waarbij je de nieuwe medewerker inwerkt.

 

Online Masterclass: Voorkom mismatch in de sollicitatieprocedure

Op dinsdag 24 september 2019 gaven onze adviseurs Anneke Postma en Marjolein van Dam de Online Masterclass: Voorkom mismatch in de sollicitatieprocedure. Bekijk de gehele online masterclass hier terug: 

Het internet staat vol met tips over hoe je als sollicitant de beste sollicitatiebrief schrijft en waar je op kunt letten tijdens je gesprek. Maar er is minder te vinden over hoe je als werkgever het beste de selectieprocedure kunt doorlopen. Daarom geven we tijdens deze online masterclass tips hoe je de juiste kandidaat selecteert en een mismatch voorkomt.
Zo wordt er vaak gelijk gestart met het selecteren van brieven en daarbij wordt vooral naar werkervaring gekeken. Terwijl je eerst beter kunt bedenken: wat voor persoon zoek ik? Welke mindset vind ik belangrijk? Wat ontbreekt er nu bijvoorbeeld in het team? Welke competenties vind ik belangrijk? Zijn deze competenties ontwikkelbaar?

Omdat deze masterclass al geweest is, kan je online geen vragen meer stellen. Wel kan je altijd contact met ons opnemen als je nog vragen hebt over dit onderwerp. 

Dit is trouwens niet de enige Online Masterclass die Kasgroeit geeft. We willen je nog veel meer kennis meegeven op het gebied van goed werkgeverschap en het behouden van je werknemers. Eigenlijk alles op het gebied van werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw. Er zullen er nog meer gaan volgen! 

Deze masterclass is een de tweede in de serie. De volgende Online Masterclass staat gepland op dinsdag 26 november a.s. en deze zal dieper ingaan op de onboarding, het inwerkproces en het binden van je medewerkers. 

We houden je op de hoogte!!  

 


Online Masterclass: Succesvol werven

Op dinsdag 21 mei gaven onze adviseurs Anneke Postma en Marjolein van Dam de Online Masterclass over succesvol werven. Bekijk de gehele online masterclass hier terug: 

Wie we zijn en waar we voor staan als organisatie, wordt steeds belangrijker. Wil je een rol spelen in de slag om talent, dan moet je je employer branding als organisatie serieus nemen. Om mensen aan te trekken, maar ook om ze te behouden. 

Deze eerste Online masterclass van Kasgroeit gaat over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, achtergrond informatie en tips over de behoeftes van verschillende generaties. Met het opstellen van vacatureteksten kun je op de behoeftes inspelen. Hoe omschrijf je een functie en wat heb je te bieden? Tijdens deze masterclass krijg je tips aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Omdat deze masterclass al geweest is, kan je online geen vragen meer stellen. Wel kan je altijd contact met ons opnemen als je nog vragen hebt over dit onderwerp. 

Dit is trouwens niet de enige Online Masterclass die Kasgroeit geeft. We willen je nog veel meer kennis meegeven op het gebied van goed werkgeverschap en het behouden van je werknemers. Eigenlijk alles op het gebied van werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw. Er zullen er nog meer gaan volgen! 

Op 24 september staat de volgende Online Masterclass gepland en deze zal dieper ingaan op het selectieproces, het inwerkproces en het binden van je medewerkers. 

We houden je op de hoogte!!  

 


Webinar: Zo vind je het juiste personeel


Dinsdag 20 november 2018 vond de webinar van de werkgeverslijn over het vinden van personeel plaats, met als gastspreker onze Adviseur Arbeidsmarkt Marjolein van Dam. Heb jij moeite om vacatures in te vullen en de juiste mensen voor je bedrijf te vinden? Kijk deze webinar terug en ga aan de slag met de praktische tips voor een creatief wervingsproces!

Bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw worden steeds vaker signalen ontvangen over werkgevers die moeizaam aan goed personeel komen. Tijdens het webinar op 20 november legt gastspreker Marjolein van Dam van Kasgroeit uit hoe je als ondernemer creatief kunt zijn in het wervingsproces. Goed personeel is voor veel ondernemers de motor van het bedrijf. Maar waar vind je die? En hoe pak je de zoektocht aan als er een vacature is ontstaan? Hoe zorgt je ervoor dat de juiste kandidaat jouw bedrijf vindt? Marjolein zal in begrijpelijke taal vertellen hoe u HR-trends als employer branding en the candidate journey zelf kunt toepassen. 

Ben jij hier ook benieuwd naar? Kijk hem dan hier terug:

  


Boeien en Binden

Dinsdag 3 oktober 2017 vond de webinar van de werkgeverslijn over het "boeien en binden" van talentvolle medewerkers plaats, met als gastspreker onze Adviseur Scholing & Ontwikkeling Anneke Postma. Het boeien en binden van talentvolle medewerkers is een grote uitdaging in de huidige tijd. Het percentage werkzoekenden zit op een historisch laag niveau van rond de 3%. Bedrijven zijn weer aan het uitbreiden en de vraag naar goed opgeleid personeel in de sector is dan ook hoog.

Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe medewerkers aantrekt en als ze eenmaal binnen zijn hoe zorg je ervoor dat je medewerkers behoudt? Wil je hier meer over weten? Kijk dan het webinar terug.

Een reden voor werknemers om op zoek te gaan naar een andere baan is vaak niet alleen een beter salaris. Juist andere factoren spelen daarin een belangrijke rol zoals ontwikkelingsmogelijkheden, de cultuur binnen de organisatie, loopbaanmogelijkheden maar ook het type leiderschap. Deze onderwerpen kwamen tijdens dit Webinar aan bod. Anneke Postma gaat hierin dieper in op motivatie van medewerkers en hoe je dit kunt gebruiken bij het binden en boeien van medewerkers.

Heb je de webinar van Kasgroeit, in samenwerking met de Werkgeverslijn, gemist? Kijk hem hier dan terug: