opleidingen-en-cursussen

Opleidingen en
cursussen

Bemesting in Kasgrond geteelde snijbloemen

Opleider
AgraVisi
AgraVisi
Paul Bakker
0229-578927
E-mailadres
Website
Kosten
€ 1.050,= ex BTW
Thema
Teelt
Opleidingsniveau
MBO
Duur
3 bijeenkomsten 14:30 - 21:00
Data en locaties
4 februari 2020
Deelnemende bedrijven
Inhoud

Chrysanten en veel andere sierteeltgewassen (o.a. Alstroemeria, Antirrhinum, Bouvardia, Celosia, Lysianthus, Matthiola, Ranonkel, Statice en lelies) worden in de vollegrond van de kas geteeld.

Eén van de lastigste onderdelen van de bedrijfsvoering is de bemesting omdat het zo “ongrijpbaar” is, terwijl iedere teler weet dat een verkeerde bemesting verstrekkende gevolgen kan hebben op: opbrengst, kwaliteit, houdbaarheid, gebrek – of overmaatverschijnselen, etc. Daarnaast is er steeds meer belangstelling voor “weerbaar telen” en hebben de bedrijven te maken met de zogenaamde ‘zorgplicht’, die het noodzakelijk maakt de water- en mestgift af te stemmen op de gewasbehoefte.  

Er zijn dus een aantal redenen om u op de hoogte te laten brengen van de moderne ontwikkelingen én om uw teelt verder te optimaliseren. Daarom organiseert AgraVisi i.s.m. Delphy de cursus:

Bemesting “in kasgrond geteelde snijbloemen”

De cursusleiders bij deze cursus zijn:
- Ina van Trijp (plantenfysioloog)
- Rene Corsten (Delphy)
- Geerten van der Lugt (adviseur gewas, water en bemesting)
- Aad Termorshuizen (specialist Bodemkwaliteit & plantenpathogenen)
- Wim Voogt (bemestingsdeskundige van WUR Glastuinbouw) 

We denken dat op deze manier een uniek aanbod tot stand is gekomen, waarmee u zich als teler in korte tijd diepgaand kunt laten informeren over de laatste stand van kennis en techniek op dit terrein en dit direct kunt bespreken met uw vakgenoten, onderzoekers en adviseurs.

Contact
Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
* Verplichte velden