Persoonlijk Ontwikkel Plan

Aan de slag met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) 

Wat als jij meer invloed kan uitoefenen op de invulling van je werkdagen, je takenpakket en de beslissingen die er binnen jouw bedrijf worden gemaakt? Wat als er nog veel meer (doorgroei)mogelijkheden voor jou zijn dan je denkt? Jij bepaalt hoe je loopbaan er uit ziet! Wat je wel nodig hebt is een plan: Een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Neem vandaag het initiatief en ga ermee aan de slag! Wij helpen je graag verder. 

Wat is een persoonlijk ontwikkelplan en wat levert het je op?

In het Persoonlijk Ontwikkel Plan vul je meer informatie in over jou zelf als werknemer. Het gaat over je werk en opleiding. Welke ontwikkelingen spelen er binnen je bedrijf? En wat zijn de hogere doelen die je wil bereiken? Je stelt daarbij randvoorwaarden op maakt een plan van aanpak, omschrijft de eerste stap en stelt data vast om je plan zo concreet mogelijk te maken.  

Hoe voer ik het gesprek met mijn werkgever? 

Zorg voor een goede voorbereiding. Schrijf op wat jij belangrijk vindt in de gesprekken en kom zelf met initiatief voor een gesprek. Onderbouw goed waarom dit belangrijk is en wat het ook voor de werkgever oplevert. Print het POP-formulier uit en neem het mee in je gesprek met je leidinggevende. Door een gesprek aan te gaan met jouw leidinggevende over jouw ontwikkeling ga je zelf aan het roer staan. Zorg dat de gesprekken blijven plaatsvinden.  

Hoe schrijf je een Persoonlijk Ontwikkelplan?

POP formulier met voorbeelden

Ervaringsverhaal: Stilstand is achteruitgang