nieuws

Nieuws

Marijke kreeg meer zelfvertrouwen bij Smit kwekerijen

marijke-kreeg-meer-zelfvertrouwen-bij-smit-kwekerijen
5 september 2017

Marijke deed een half jaar inpakwerk bij Smit kwekerijen. Daarna werd ze al snel inpakcoördinator. Ze maakte gebruik van de loopbaanvoucher. En nee, ze is niet op zoek naar een andere werkgever. Ze wist dat er meer in haar zat. Zonde om hier geen gebruik van te maken toch?

 

Inpakcoördinator
Sinds zeven jaar werkt Marijke bij Smit kwekerijen. Ze kwam terecht in een kas waar nog geen inpakcoördinator was. Marijke: “Ik had de telefoon snel te pakken en voordat ik het wist deed ik de taken van inpakcoördinator”. Om dit goed te doen volgde ze een cursus leidinggeven op de werkvloer bij het IMK.

 

Waarom een loopbaanvoucher?
Marijke: “Onze HR adviseur had een flyer in de kantine gelegd. Het sprak me aan omdat ik het idee had dat er meer in me zat. Van huis uit werd altijd gezegd: dat kun jij niet. Maar ik ben er achter gekomen dat ik meer kan dan ik van mezelf denk. En ik wilde er graag achter komen wat voor werkzaamheden goed bij mij passen. Bij Smit kwekerijen wil ik absoluut niet weg, de sfeer is goed. Ik doe mijn werk met liefde, maar ik kan meer voor mijn werkgever betekenen dan ik nu doe”.

 

Loopbaan coaching, hoe werkt dat?
Marijke: “Sebastiaan Herkemij van SWA HR diensten nam contact met mij op. Hij stelde mij de vraag wat ik van hun verwacht en welke loopbaanvraag ik had. Ik vertelde hem dat ik erachter wilde komen of er inderdaad meer in mij zit. Ik heb online een paar testen ingevuld, onder andere een persoonlijkheidstest. Ook moest ik 3 personen in mijn privé omgeving en 3 collega’s vragen naar mijn talenten. Daar kwam uit dat ik een sociaal ben, te vertrouwen, een harde werkster ben die een gezonde werksfeer belangrijk vind. Ik ben eerlijk en kan goed communiceren. Toen ik dat terug kreeg vergrootte dat wel mijn zelfvertrouwen.

 

Ik kreeg ook nog de opdracht om op 3 plekken binnen Smit kwekerijen stage te lopen en in gesprek te gaan over mijn ideale baan. Sebastiaan is twee keer bij mij bij Smit kwekerijen geweest. We bespraken de uitkomsten van de testen en de opdrachten die ik moest doen. Hij stelde me op mijn gemak en heeft handvaten gegeven om vooruit te gaan. De loopbaanvoucher heeft mij inzicht en zelfvertrouwen gegeven”.

 

Wil jij ook in gesprek met een loopbaancoach? Voor werknemers die onder de CAO glastuinbouw werken is dit gratis. Meld je aan.