Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Hoogweg Paprika laat hun werknemers meebewegen met ontwikkelingen

26 maart 2024

Workshop voeren van ontwikkelgesprekken

Jolanda Rosloot (Kasgroeit) en Anneke Postma (Horti Academy) gaven onlangs bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest twee workshop voor locatieleiders en teamleiders over onder andere de groene persona’s. Met welke persona's werken zij samen en hoe leren zij? En niet onbelangrijk: wat motiveert deze persona's?

Hoogweg Paprikakwekerijen zet zich in voor duurzaam telen en goed werkgeverschap. Zij vinden het daarom belangrijk dat alle werknemers en uitzendkrachten zich kunnen ontwikkelen. Hiervoor is een beleid ontwikkeld. Daarnaast heeft Hoogweg Paprikakwekerijen aanpassingen gedaan in de organisatiestructuur: er wordt ook lager in het bedrijf veel verantwoordelijkheid neergelegd. Hierdoor worden de taken uitdagender, en dat draagt bij aan het leerproces. De locatieleider kan nu meer zelf beslissen en vanaf dit jaar zullen ook teamleiders functioneringsgesprekken voeren.


Workshop voor de locatieleiders

"Eerst heb ik namens de Horti Academy een workshop verzorgd voor de locatieleiders. Dit zijn werknemers met zeer diverse achtergronden: de een heeft jaren in Polen en Afrika gewerkt, de ander was supermarktmanager, weer een ander heeft een superuitvinding gedaan en nog een ander is als jong talent gestart en stuurt nu opeens een hele afdeling aan", geeft Anneke Postma aan. De workshop ging onder andere over de rol van een ‘ontwikkelingsgerichte leider’ en over ‘groene persona’s’. Wat motiveert verschillende werknemers en hoe ga je het gesprek met hen aan? Tijdens de workshop ontdekten de deelnemers dat ze vooral veel van elkaar en van de teeltspecialisten kunnen leren.


Trotse en enthousiaste internationale teamleiders

's Middags gaven Jolanda en Anneke een workshop aan de Poolse teamleiders. Deze teamleiders zijn gestart als Internationale productiemedewerker en doorgegroeid naar de functie van teamleider. De workshop was in het Engels. Met de hulp van Ewalina (HR medewerker bij Hoogweg Paprikakwekerijen) zijn er mooie stappen gezet. "Ik heb genoten van de motivatie en het enthousiasme van de deelnemers, van hun dromen en toekomstbeeld. We hebben elkaars kwaliteiten besproken, maar ook de uitdagingen. Want ze krijgen er een belangrijke taak bij, zoals de functioneringsgesprekken."

De meest waardevolle uitkomst uit beide workshops was dat de werkgever de mogelijkheid biedt om elkaar eens op een andere manier te spreken, waardoor ze elkaar beter leren kennen en gemakkelijker weten te vinden. "Daarnaast is het goed om stil te staan bij dit onderwerp. Een mooi startpunt voor een lerende organisatie."