Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Terugblik workshop Motiverend leidinggeven

18 april 2024

Op 11 april organiseerde Kasgroeit een workshop over motiverend leidinggeven bij Kwekerij De Tuindershoek. Deze bijeenkomst was voor bedrijfsleiders, leidinggevenden en ondernemers om hun vaardigheden in het motiveren van werknemers te versterken.

Hoe verliep de workshop...

Tijdens de workshop keken we samen met de deelnemers hoe zij hun team het beste kunnen motiveren in hun werk. Er kwam naar voren dat zij dit voornamelijk doen door het geven van instructies en het controleren van de werkzaamheden  De deelnemers ontdekte dat het begrijpen van werknemers en regelmatig in gesprek gaan, kan bijdragen aan het behouden van de motivatie voor hun werk. Ook als de leidinggevenden te maken hebben met arbeidsmigranten, kan dit creatief worden opgelost met bijvoorbeeld gebaren en Google Translate.

Aan de hand van de 4 groene persona’s hebben de deelnemers handvaten gekregen over de drijfveren en behoeftes van de medewerkers en hoe je hier als leidinggevende hierop kan inspelen.

'Het is altijd fijn om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren' was een van de reacties van de deelnemers over onze workshop. Zou jij ook graag een workshop willen bijwonen? Op 26 april is er een workshop over het voeren van ontwikkelgesprekken in Naaldwijk. Kijk voor meer informatie in onze agenda.

Wil jij ook meer weten over het voeren van motiverende gesprekken met je werknemers?

Wij denken graag met jou mee hoe jij het beste gesprekken kunt voeren.