Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Steeds meer leerlingen kiezen voor vmbo in het Groen

19 februari 2024

Het aantal leerlingen dat kiest voor het vmbo in de richting van het Groen stijgt fors. In vergelijking met vorig jaar is het aantal leerlingen in het derde leerjaar met het groene profiel met 6,3% gestegen. Dit is veel meer dan andere vmbo-profielen, die bijna allemaal een afname laten zien. Een mooie kans voor de glastuinbouw.

Een mooie kans voor de sector

Jolanda van Kasgroeit heeft veel contact met opleidingsinstituten in Nederland die opleidingen in het Groen aanbieden. Ook zij herkent deze stijgende lijn. “Veel leerlingen kiezen voor een vmbo-opleiding, omdat dit kleinere scholen zijn waar veel aandacht wordt besteed aan persoonlijke begeleiding. Ik zie dit als een mooie kans om leerlingen kennis te laten maken met werken in de glastuinbouw. Wie weet kiezen ze dan voor een vervolgopleiding richting de tuinbouw. De tuinbouw biedt mooie kansen voor jongeren op een baan. Het is voor ons als glastuinbouw de uitdaging om leerlingen na hun vmbo te interesseren voor een vervolg opleiding in de richting van de tuinbouw. Een van de manieren kan zijn het organiseren van een leuk bedrijfsbezoek of het aanbieden van een boeiende stage."

Heb jij ook je vmbo-opleiding in het Groen gevolgd?

De glastuinbouw biedt een breed aanbod aan vervolgopleidingen die je na het vmbo kunt volgen. Zo leer je de sector nog beter kennen en kun jij verder doorgroeien in je huidige functie. Op onze website vind je een overzicht van opleidingen uit de glastuinbouw. Kijk hier eens naar. Of verwijs iemand in je omgeving die in het vmbo zit, naar dit opleidingsaanbod.