nieuws

Nieuws

Een dagje als Zelfstandig medewerker opkweek

Een dagje als Zelfstandig medewerker opkweek
21 mei 2019

Patricia is Zelfstandig medewerker opkweek bij Royal van Zanten aan de Lavendelweg te Rijsenhout. Voor het project ‘Functies in beeld’ heeft Esther ons een dag meegenomen en een kijkje gegeven in haar functie als Zelfstandig medewerker opkweek.

Patricia is 28 jaar geleden via het uitzendbureau binnengekomen als teeltmedewerker. Ze is zich steeds meer gaan interesseren in het vak en via diverse cursussen en opleidingen, zoals Algemene tuinbouwkennis, leidinggeven en communicatie is ze stap voor stap in deze de functie van Zelfstandig medewerker opkweek gegroeid.

Als Zelfstandig medewerker opkweek is Patricia verantwoordelijk voor haar eigen stukje van de teelt. S’ochtends start ze met de controles in en instellingen van de systemen, neemt ze de dag door het haar collega’s. Vervolgens loopt ze een rondje langs het gewas en kijkt ze welke stekjes water nodig hebben, die vervolgens met behulp van de gietboom besproeid. Aan het einde van de dag registreert ze alles wat ze gedaan heeft in de uitbreiding van de nieuwe rassen.    

Het werk van Zelfstandig medeweker opkweek valt samen te vatten in meewerken, controles uitvoeren, rapporteren en registreren om de teelt zo goed mogelijk te laten verlopen. Communicatie en leidinggeven zijn in deze functie hele belangrijke skills.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een doorsnee dag van Patricia? Bekijk dan het filmpje:

Project ‘Functies in beeld’

In de glastuinbouw zijn extra mensen nodig. Door de enorme ontwikkelingen binnen de sector zijn de functies veranderd en verbreed. Er is behoefte aan: Leidinggevenden, technici, ict-ers, marketeers, sales, logistiek, HR en teeltspecialisten. Functies op zowel MBO, HBO of universitair niveau.  

Om je een indruk te geven van het werk in de glastuinbouw, hebben we een aantal functies voor je in beeld gebracht. Loop mee met een bedrijfsleider op een gerberakwekerij en kom te weten wat er allemaal speelt bij een salesmanager in de sierteelt. Bekijk ze allemaal op onze website: Functies in beeld.

Wil je meedoen en het verhaal van de Glastuinbouw vertellen in video of interview stuur dan een mail naar info@kasgroeit.nl.