nieuws

Nieuws

Werkende stage weetjes

Toekomstige professionals
30 oktober 2019

Wil jij jongeren aantrekken voor jouw bedrijf? Dan is het misschien handig je eens te verdiepen in het aannemen van stagiairs. Lees hieronder de weetjes die je hopelijk inspireren en helpen om stagiairs aan te trekken voor je bedrijf!

 #1: Stagiairs komen uit alle richtingen

Waarschijnlijk denk je al snel aan een stagiair met een ‘groene opleiding’. Dat kan, maar besef dat een groot deel van de stagiairs juist kunt vinden in de richting van een heel ander vakgebied. Denk eens aan stagiair in de richting van Marketing of Communicatie, die je social media en website een upgrade geeft of een marketingstrategie onder de loep neemt. Of denk eens aan een technische stagiair, die je zo enthousiast maakt over de grote diversiteit aan technische handelingen in de glastuinbouw, dat hij al zijn klasgenoten hierover vertelt. En wat denk je van een commerciële stagiair, die jouw verkoop of afzetmarkt een nieuwe impuls geeft?

Een student die praktijkervaring wil opdoen, is via zijn/haar opleiding op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kennis in het vakgebied en kan daarmee dus heel veel voor jouw organisatie betekenen.

 #2: Stages? There’s an app for that

Verdiep je eens goed in de jongere doelgroep en speel daar op in. Waar letten jongeren op bij het uitzoeken van een baan en een werkgever? Wat vinden zij belangrijk in hun werk? Als je je verplaatst in de jongere doelgroep kan je met die kennis jouw wervingsactiviteiten voor een goede stagiair aanpassen. Zo bedacht het eindhovense bedrijf Appli zelfs een app voor het aannemen van stagiairs en stuurde muziekstreamingsdienst Spotify een playlist genaamd ‘Join the Band’ naar een potentiele kandidaat. Misschien is dit voor jouw bedrijf niet echt geschikt, maar het is wel goed om niet altijd voor de gebaande paden te kiezen. Uiteindelijk is een stagiaire vaak een potentiele werknemer, dus is het slim hierover na te denken.  

 #3 Draagvlak binnen de organisatie een must

Heb je weleens gepeild bij je collega’s hoe ze aankijken tegen het aannemen van een stagiair? Het creëren van draagvlak is van groot belang om de stageperiode een succes te laten worden. Medewerkers of direct betrokkenen op de afdeling moeten er wel achter staan als ze met de stagiaire gaan samenwerken. Zorg dus dat je je team al meeneemt in de plannen voor het aannemen van een stagiaire en dat als de stage start er genoeg collega’s zijn die helpen de stage een zo groot mogelijk succes te laten worden.

Welke vraagstukken spelen er binnen jouw bedrijf, waarvan je zelf niet alle kennis (of tijd / beschikbaarheid) in huis hebt? Samen met één van de adviseurs van Kasgroeit kun je een stageopdracht formuleren en uitzetten. Wij helpen je graag over de drempel heen om een stagiair te werven. De glastuinbouw is op dit moment nog onvoldoende zichtbaar voor veel stagiairs: dat is zonde!

Neem contact met ons op!

Kasgroeit heeft contact met veel mbo, hbo, groene en niet-groene opleidingen. De komende periode besteden we nog meer aandacht aan het onderwerp stagiaires. Hou onze site, social media en nieuwsbrieven in de gaten voor nog meer tips, feiten en verhalen over dit onderwerp.