nieuws

Nieuws

Werken in een cruciaal beroep

Werken in een cruciaal beroep
26 mei 2020

Mark-Jan staat ons al met een brede glimlach op te wachten als we ’s ochtends het parkeerterrein van Van Den Belt tomaten aan de Parallelweg 16 in IJsselmuiden opdraaien. Niet veel later zitten we in de kantine aan een bak koffie. Mark-Jan is momenteel bezig met de renovatie van een badkamer in één van de huizen die de kwekerij bezit. In de huizen wonen de arbeidsmigranten die werkzaam zijn bij Van Den Belt tomaten. Renoveren is Mark-Jan niet vreemd. Ruim acht jaar geleden maakte hij de overstap van de bouw naar de glastuinbouwsector. Vanwaar deze overstap? Wij zochten Mark-Jan op, en voelde hem aan de tand. Hoe bevalt de overstap tot dusver?

Bouwsector

Ik heb de LTS gedaan en heb vervolgens achttien jaar in de bouwsector gewerkt, vertelt de nu veertig jarige Zwollenaar. Eén dag in de week naar school & vier dagen werken. In 2012 ging mijn toenmalige werkgever failliet en was ik genoodzaakt om een nieuwe baan te vinden. Mijn broer was op dat moment al werkzaam bij Van Den Belt en zodoende kwam ik in contact met Klaas van den Belt. We waren er snel uit en ik kon beginnen. Ik ben er dus bij toeval ingerold en had vooraf niet echt een beeld van wat ik kon verwachten. Ik ben begonnen met productiewerkzaamheden. Wekenlang heb ik blad gesneden. In het begin was het aanpoten en heb ik echt moeten wennen aan het hoge werktempo. Ik dacht dat ze hier helemaal gek waren geworden. Ze zeggen dat de bouw zwaar is, maar dit was toch wel andere koek. Nu weet ik niet beter en kan ik wel zeggen dat ik redelijk ben aangepast.

Ontwikkeling

Inmiddels zijn we acht jaar verder en is het bedrijf behoorlijk gegroeid. Sinds ik hier ben gaan werken heb ik het bedrijf alleen maar zien groeien. Klaas heeft samen met zijn broer Jacob momenteel 28 hectare aan kassen staan en een aantal huizen in het bezit waar de arbeidsmigranten wonen die bij ons werkzaam zijn. Goede huisvesting voor onze medewerkers is belangrijk en door zelf de huisvesting te verzorgen houden we hier grip op. Het is voor ons ook een mooie manier om goede mensen aan ons te binden.

Groei

Zelf heb ik ook een behoorlijke groei doorgemaakt. Ik ben van productiemedewerker doorgegroeid naar leidinggevende arbeid in de kas. Ik heb hier nu een vrije rol en hou mij tevens bezig met het technisch onderhoud. Dit werk neemt steeds meer toe en is heel divers. Mijn volgende klus is het installeren van luchtbehandelingen in de kassen. Klaas kent mijn kwaliteiten en voorkeuren. Hij houdt hier rekening mee en probeert mensen zo in te zetten dat deze kwaliteiten optimaal tot zijn recht komen. Ik vind het prettig om het onderhoud te doen, omdat ik op die manier de connectie hou met waarvoor ik ben opgeleid. Het bedrijf probeert medewerkers ook te stimuleren om opleidingen en cursussen te volgen. Momenteel volg ik een cursus leidinggeven met leidinggevenden van andere glastuinbouwbedrijven. Erg leerzaam. Vooral het van elkaar leren is waardevol. Je maakt toch vergelijkbare situaties mee op het werk en het is fijn om te horen hoe anderen hiermee omgaan.

Begint het niet te kriebelen nu het werk in de bouw weer voor het oprapen ligt?

De glastuinbouwsector is erg afwisselend en dynamisch, begint Mark-Jan. In de bouw stonden de dagen redelijk vast. Je werkt een planning af tot aan de oplevering. Hier is dat absoluut niet het geval. Het mooiste aan de sector vind ik toch de techniek. Voor het sorteren hebben we nu bijvoorbeeld een robot die de bakken tomaten met vier tegelijk leeg stort in de sorteermachine. Voorheen deden we dit met de hand. Dat voelde je wel aan het einde van de dag. De robot komt uit een autofabriek en is door Klaas ontwikkeld. Ik vind het prachtig! Tijdens evenementen als Kom in de kas trekt de machine veel bekijks. De techniek in de sector neemt ook steeds meer toe. De sector is erg innovatief. Steeds meer processen worden geautomatiseerd al verwacht ik niet dat we binnen tien jaar een plukrobot hebben waar nu veel over wordt gesproken. 

In de glastuinbouw zijn extra mensen nodig. Door de enorme ontwikkelingen binnen de sector zijn de functies veranderd en verbreed. Er is behoefte aan: productiemedewerkers, leidinggevenden, technici, ict-ers, marketeers, sales, logistiek, HR en teeltspecialisten. Er zijn functies op zowel mbo, hbo als universitair niveau.


Enthousiast geworden door het verhaal van Mark-Jan?

Ben jij een werkgever uit de sector en wil je dit soort verhalen ook meer onder de aandacht brengen? Of ken je iemand die door de coronacrisis gedwongen is zijn loopbaan nog eens onder de loep te nemen? Wil je bijdragen aan het promoten van het werken in een cruciaal beroep in de voedselvoorziening? 

Neem contact met ons op! Mail naar info@kasgroeit.nl of bel: 088-3292070