nieuws

Nieuws

Weblog van Mara Juckers; 'Jonge ondernemers op werkvloer'

weblog-van-mara-juckers-jonge-ondernemers-op-werkvloer
5 april 2017

Mijn zus, zwager, neef, vrienden, collega’s, niemand is meer veilig voor mijn coachingsvaardigheden. Iedereen probeer ik verder te helpen. Bij het vinden van een nieuwe baan, uitdaging houden in hun huidige werk, solliciteren via LinkedIn. Veel mensen zijn nou eenmaal met werk bezig. Dat niemand meer veilig voor me is, komt allemaal door de training loopbaancoaching van het ICM. Ik volgde deze training omdat Kas groeit loopbaanvouchers aanbiedt. En als je deze aan de man wilt brengen, is het handig als je er iets vanaf weet. Een loopbaancoach gaat aan de slag met de vragen wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar.


Mijn werk is natuurlijk om werkgevers en werknemers binnen de glastuinbouw verder te helpen in hun ontwikkeling. Binnenkort start ik met het coachen van een jonge ondernemer. Een jongen van 20. Gestopt met zijn studie en wil uiteindelijk het bedrijf van zijn vader overnemen. Hij wil leren door te werken. Daar heb ik nu al zin in.


Maar ik moet nog even wachten want hij maakt gebruik van een loopbaanvoucher. De loopbaancoach helpt hem bij het ontdekken van zijn competenties en wat hij leuk vindt om te doen. Vervolgens ga ik met hem aan de slag om die doelen te bereiken. Dat houdt in een ontwikkelplan met hem opstellen voor het leren op de werkvloer, aangevuld met diverse trainingen. Want op die manier kun je er ook komen. Als je maar uitgedaagd wordt. En in de praktijk komt het erop neer dat dit echt door de werkgever gestimuleerd moet worden. 

 

Wil je ook advies over jouw eigen ontwikkeling of die van jouw werknemers?  Neem contact op met Mara - Opleidingsmanager Kas groeit.


 

De loopbaanvoucher wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.