nieuws

Nieuws

We zijn van start met de brancheopleiding

We zijn van start met de brancheopleiding
2 oktober 2020

Op vrijdag 2 oktober is de Brancheopleiding Glastuinbouw officieel gestart met een online bijeenkomst waar de groep van 10 deelnemers kennis heeft gemaakt met elkaar en met het team van Inholland Academy en Kasgroeit.

Na een korte voorstelronde werden de deelnemers door Sjoerd Nieboer van InHolland gelijk aan de slag gezet met een leuke uitdaging. Zelf een filmpje maken van je eigen bedrijf, een leuke manier om elkaar te laten zien waar je werkt. Er is een mooie verdeling van sierteelt en groenteteelt bedrijven. De diversiteit aan bedrijven geeft iedereen de gelegenheid om van elkaar te leren en vooral ook met elkaar te sparren vanuit verschillende invalshoeken. Gezamenlijk hebben de deelnemers een wordcloud gemaakt als antwoord op de vraag 'Waar denk jij aan bij agrarisch vakmanschap'. 

De redenen om deel te nemen aan de brancheopleiding zijn zeer uiteenlopend, van persoonlijke ontwikkeling als teamleider en meegroeien met het bedrijf tot een nieuwe functie binnen de organisatie met de wens om te vernieuwen en te innoveren. Maar ook iemand die nieuw is in de glastuinbouwsector en graag een bredere basis wilt ontwikkelen of zelfs toe wil werken naar de overname van het bedrijf. Allemaal zeer mooie en persoonlijke ambities waar binnen de brancheopleiding aan gewerkt gaat worden! 

Deze eerste groep deelnemers aan de Brancheopleiding Glastuinbouw bestaat uit medewerkers van Westburg BV uit Helden, Royal van Zanten BV uit Rijssenhout, Van Marrewijk Tomaten uit Dinteloord, Smit Kwekerijen uit Sappermeer, Voorn Rozen uit Luttelgeest, Sweetpoint uit Made, Penning Freesia BV uit Honselersdijk en Walero BV uit Bleiswijk. We zijn ontzettend blij dat deze bedrijven hun medewerkers de gelegenheid bieden om deze tweejarige opleiding te volgen. Maar het bedrijf heeft er ook voordeel bij want in de brancheopleiding snijdt het mes aan twee kanten. De deelnemers gaan aan de slag met de vraagstukken die spelen in hun eigen bedrijf. 

De brancheopleiding is een initiatief van Kasgroeit in samenwerking met InHolland Academy.