nieuws

Nieuws

Succesvolle dag Excelleren in leiderschap

succesvolle-dag-excelleren-in-leiderschap
4 maart 2015

Al langere tijd hadden we het idee om een thema dag te organiseren over leiderschap. Gisteren was het zo ver en was  onze praktijkdag excelleren in leiderschap. Om 15.00 uur stroomde de demokwekerij vol met deelnemers. Werknemers en werkgevers. Maar liefst 75, een behoorlijke opkomst. Het thema leeft dus inderdaad binnen de sector. Er is dan ook veel winst te behalen want als leidinggevende ben je voor 70% verantwoordelijk voor de betrokkenheid en de inzet van werknemers.

 

 Benno Schildkamp trapte de dag af. Hij is directeur van Food Connect en won verschillende prijzen met zijn bedrijf. Benno vergelijkt een organisatie met een voetbalstadion. De werknemers zijn de spelers op het veld en de klanten kijken toe vanaf de tribune. Benno Schildkamp: “Persoonlijk heb ik niet zoveel met de hiërarchische opbouw die ik bij veel bedrijven tegenkom. Vaak wordt dit in een organogram weergegeven. Bovenin de directie en pas na een aantal lagen de werknemers. Terwijl het toch de werknemers zijn die het werk moeten uitvoeren. Als ondernemer wil je je onderscheiden. Het zijn juist de medewerkers die het verschil kunnen maken. Maar dat kan pas als ze doen waar ze goed in zijn en gemotiveerd zijn. Functioneringsgesprekken kunnen hierbij helpen”.

 

Gerrie van Elswijk van Bunnik Plants liet in één van de workshops zien hoe zij functioneringsgesprekken voeren aan de hand van het kwaliteitenspel. “Voor ons een speelse methode om feedback te geven aan elkaar. Werknemers kunnen zelf drie kaarten kiezen met kwaliteiten en verbeterpunten. Hierdoor zijn ze actiever betrokken bij het gesprek”.

 

Ook de andere workshops inspireerde, zoals:

  1. Coachend leidinggeven - Hanneke Westerop van Hanneke Westerop training en advies
  2. Wie ben ik - Jolanda Rosloot van Kas groeit
  3. Delegeren en instrueren op de werkvloer, hoe doe ik dat? - Lourens van Herk van Lentiz | cursus en consult
  4. Meer halen uit een functioneringsgesprek - Gerrie van Elswijk van Bunnik Plants
  5. Strategisch denken: visie en strategie ontwikkelen, hoe doe je dat? - Kurt Deyzen van CBT trainingen

 

Een mooie dag waarna je weer eens kritisch naar je bedrijf of naar jouw manier van leidinggeven gaat kijken.