nieuws

Nieuws

Sleutel aan je toekomst!

Sleutel aan je toekomst in de kas 2020
16 april 2020

Nadenken over de wereld van morgen is lastig in deze tijd. Zeker omdat je als organisatie een bepaalde weg bent ingeslagen en de werkelijke praktijk er in één klap anders uitziet. Aan de andere kant biedt het ook weer kansen en moet je als organisatie vooruit kijken, hoe lastig en onzeker dat ook is.

Sleutel aan je toekomst in de kas

In 2019 hebben we het eerste project voor Sleutel aan je toekomst in de kas in Zuid-Holland uitgezet. Met succes hebben we acht mensen van buiten de sector geworven. Zij kregen een basisopleiding aangeboden tot technisch medewerker en zijn nu werkzaam als technisch medewerker in de glastuinbouw.

Technische personeel

We merken dat er nog steeds veel behoefte is aan instroom van technisch geschoold personeel binnen de glastuinbouwsector. Kasgroeit wil in deze behoefte voorzien en om deze reden starten we Sleutel aan je toekomst in de kas ook in 2020 weer in Zuid-Holland op en breiden we uit naar Noord-Holland. Wil je jouw bedrijf versterken met een technisch medewerker in opleiding zodat je klaar bent voor de toekomst? Dan is deelname aan dit project voor jou mogelijk de uitkomst!

Wat is het idee?

Wij werven een medewerker voor jouw bedrijf die affiniteit heeft met techniek maar daar (om wat voor reden dan ook) nog niet zijn/haar beroep van heeft kunnen maken. Deze medewerker volgt een basisopleiding tot technisch medewerker in de glastuinbouw. Tegelijkertijd start de medewerker bij jou op de kwekerij en wordt hij /zij begeleid door een buddy. De buddy is een medewerker van het bedrijf. Goede begeleiding is cruciaal om de slagingskans van het project zo groot mogelijk te maken. De opleiding wordt door het bedrijf, met behulp van Colland subsidie, gefinancierd.
 

Enthousiast geworden?

Lees hier het interview met één van de deelnemers uit 2019: Mike Franke. Hij werkt nu als technisch medewerker bij Harry Wubben Flowers

Informatie

Neem dan contact op met Martijn van Velzen (06-11211584) of Frank van Baarle (06-15124224).
Meld je nu aan!