nieuws

Nieuws

'Passie ondernemer intrigeert me'

passie-ondernemer-intrigeert-me
2 september 2015

'De passie van een ondernemer'

Waar komt de passie van een ondernemer vandaag? Die vraag intrigeert me. Ook Jan van Genderen is één van die ondernemers die met veel passie zijn bedrijf runt. Sinds vijf jaar is hij eigenaar van Royal Berry in Bemmel. Hij vertelt waar die passie bij hem vandaan komt.

‘Mijn vader kweekte aardbeien als hobby. Dus ik groeide op tussen de aardbeien. Dat vond ik zo interessant, ik wist al vanaf de lagere school dat ik aardbeienkweker wilde worden. Ik was altijd al bezig met bakjes aardbeien verkopen en veilen. Ik vond het mooi om daar wat geld mee te verdienen.


Op mijn 17de nam ik een kleine aardbeienkwekerij over. Dat was een halve hectare in de Bommelerwaard. In 2010 kon ik aan de hand van een verplaatstingsregeling en de hulp van Thijs van Giezen dit bedrijf in Bemmel overnemen. Thijs van Giezen is een oud chrysantenkweker die ondernemers adviseert. Hij is nu mede-eigenaar van het bedrijf. Als ondernemer worstel ik weleens met keuzes die ik moet maken voor het bedrijf. Ga ik linksom of rechtsom? Met Thijs kan ik sparren over de strategie.


Ik omring mezelf graag met mensen die mij scherp houden. Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Eigenlijk ben ik ondernemer geworden en geen tuinder. Daarom heb ik mezelf opgegeven voor een cursus Bedrijfskunde voor de tuinbouw van de HAS. Om mijn niveau wat op te vijzelen. We hebben nog veel plannen om meer samen te werken met retail en willen een betere kwaliteitsbewaking dus ik heb wel wat meer achtergrond nodig.'

Mara Juckers - Kas groeit

10:20 - wo 02/09/2015

Bron: TuinbouwCommunicatie