nieuws

Nieuws

Op deze vacaturetitel wordt wél doorgeklikt

20 augustus 2019

Marjolein van Dam deelt in elke nieuwsbrief Werkende Weetjes. Dit keer over het gebruik van aansprekende vacaturetitels.

Een vacaturetitel is het eerste wat mensen lezen: die bepaalt of iemand doorklikt (en dus kan solliciteren) op jouw vacature. Zelfs al een stap daarvóór is de vacaturetitel van belang, omdat die voor een groot deel bepaalt hoe hoog jouw vacature in de zoekresultaten scoort. Daarom in deze Werkende Weetjes tips over een goede vacaturetitel. Geen tijd om de tips te lezen? We helpen je direct met een snelle conclusie: Onderzoek welke vacaturetitels het beste aansluiten bij de doelgroep die je wilt aanspreken, wees duidelijk en houd het simpel!

#Tip 1: Aantrekkelijk simpel

In het enthousiasme om uniek en creatief over te komen, worden helaas vaak nietszeggende titels bedacht. “Toe aan een nieuwe uitdaging?” of “Ben jij een administratief wonder?” zijn volgens mij toch echt vragen en geen vacaturetitels. De iets langere versie: “Heb jij een passie voor administratie?” of de “Enthousiaste administratief medewerker” komen ook vaak langs. Dit zijn ook nog eens open deuren: ongemotiveerde medewerkers zoekt natuurlijk niemand. Hoe het beter kan, wil je weten? Een functienaam die de lading dekt, waarvan mensen weten wat het betekent en waar ze aan toe zijn. Als je titels gebruikt die eigenlijk heel normaal zijn, heb je meer kans dat mensen zoeken op die zoekterm (je komt dus hoger in de resultaten naar voren) en heb je meer kans dat mensen zich herkennen en doorklikken. Een “Administratief ondersteuner”, of “Verkoopmedewerker” is dus zo slecht nog niet!

#Tip 2: Maak het niet mooier dan het is

Er staan op dit moment nog steeds veel vacatures open, de arbeidsmarkt is krap (alhoewel er waarschijnlijk binnenkort een omslag gaat plaatsvinden). Logisch dat je een mooi beeld wilt schetsen van de functie. Maar houd het wel realistisch, maak het niet mooier dan het is. Als je een Accountmanager zoekt, gebruik dan ook de vacaturetitel “Accountmanager” en niet bijvoorbeeld “Senior Business Development Executive”. Klinkt hartstikke leuk, maar je trekt de verkeerde mensen aan: in het sollicitatiegesprek of na twee maanden inwerktijd leidt dit tot een teleurstelling. De baan lijkt namelijk toch verdacht veel op die van een normale accountmanager. Hier kun je nog een leuk voorbeeld (blog) lezen over het opblazen van functienamen.

#Tip 3: Gebruik Google Trends

Wat is nu de meest gangbare functienaam voor de vacature die ik heb? Je kunt natuurlijk een Adviseur arbeidsmarkt bellen, maar kijk ook eens op de gratis tool Google Trends. Hier vergelijk je in een handomdraai meerdere functienamen met elkaar. Zelfs per land en provincie is inzichtelijk op welke van jouw functienamen het meest wordt gezocht op Google. Een goede functienaam als vacaturetitel is overigens ook belangrijk zodra Google for Jobs live gaat (en dat gaat niet lang meer duren). In de volgende Werkende Weetjes kun je meer lezen over de komst van Google for Jobs. Ook op andere manieren zullen wij je de komende maanden hierover informeren, omdat Google naar verwachting een belangrijke rol gaat spelen in recruitmentland. 

Tenslotte… Een goede, passende vacaturetitel is natuurlijk belangrijk, maar zeker niet alleszeggend. Daarom blijft het altijd van belang om in de vacaturetekst duidelijk de taken en verwachtingen te omschrijven. Lees de vorige Werkende Weetjes voor tips, of neem contact op met één van onze Adviseurs arbeidsmarkt voor een persoonlijk advies.