nieuws

Nieuws

Kees Mans: ‘Perplex over resultaten efficiënt werken’

kees-mans-lperplex-over-resultaten-efficient-werkenr
20 april 2016

Bij Allure Gerbera worden meer bloemen verwerkt in minder tijd. Het bedrijf is gegroeid en een deel van het productieproces is geautomatiseerd. Kees Mans van Allure Gerbera staat perplex van de resultaten. De afgelopen maanden was ik, als opleidingsmanager van Kas groeit, veel met Kees in gesprek over hoe zijn werknemers kunnen meegroeien met het bedrijf.

 

Geautomatiseerd Het bedrijf is flink gegroeid van 2 hectare naar 5,2. En groot deel van het proces is geautomatiseerd. De bloemen die geoogst zijn, worden via een volledig geautomatiseerd transportsysteem, op een treintje naar de verwerkingsruimte vervoerd. De machine beoordeelt, stiekt, knipt en telt de bloemen. Kees: “Een ervaren werknemer verwerkte voorheen 600 bloemen per uur. Na de modernisering plukt dezelfde werknemer er 'op z'n sloffen' 1200! Per bosmachine worden er vervolgens 12.000 bloemen per uur verwerkt.

 

Teamleiders Kees: “Omdat het bedrijf gegroeid is kan ik de dagelijkse leiding onmogelijk alleen doen. Ik heb hier twee goede teamleiders voor aangesteld. Maar dit bedrijf vraagt meer van deze teamleiders dan alleen de aansturing en bijsturing van de teams. Daarom heb ik mijn werknemers een ontwikkeltraject aangeboden. Mara Juckers van Kas groeit hielp bij het vinden van de juiste trainingen. Vorig jaar volgde mijn teamleider een cursus verkoopvaardigheden en in februari ontvingen ze hun certificaat van de training effectief leidinggeven. Zelf zit ik ook niet stil. Dit jaar wil ik de opleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw gaan volgen. Deze opleiding geeft mij de basis om een bedrijf van deze omvang te kunnen blijven uitbouwen”.