nieuws

Nieuws

Horti Bedrijfsschool heet voortaan Kas groeit

horti-bedrijfsschool-heet-voortaan-kas-groeit
11 februari 2015

Kas groeit is de nieuwe naam van Kas groeit. Dat is bekendgemaakt tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem. "De naam Kas groeit past beter bij de toekomstambities van de organisatie én de doelgroep", vertelde Nico van Ruiten tijdens de onthulling.

Kas groeit, in 2012 opgericht onder de naam Horti Bedrijfsschool - komt voort uit de CAO Glastuinbouw en is hét loket voor leren en ontwikkelen van medewerkers en ondernemers in de glastuinbouw. De opleidingsmanagers adviseren ondernemers en werknemers over leren en ontwikkelen. Bedrijven en werknemers kunnen daarmee ook zelf aan de slag middels de Ontwikkelscan: deze geautomatiseerde vragenlijst geeft een persoonlijk opleidingsadvies voor individuele medewerkers. Vervolgens begeleiden de opleidingsmanagers de ondernemers en medewerkers. Want wat wenselijk is om te leren hoeft niet altijd via een opleiding te gaan. Dit kan ook leren op werkvloer zijn. Daarnaast is er een overzicht van kwalitatief goede opleidingen gericht op de glastuinbouw.

De oude naam bleek niet meer te passen bij de huidige en toekomstige werkzaamheden. "De organisatie is zeker geen school", aldus Van Ruiten, voorzitter van Kas groeit en van belangenorganisatie LTO Glaskracht Nederland. "Kas groeit zal zich meer focussen op de ontwikkeling van de medewerkers, ze klaar maken voor de toekomst."

Van Ruiten: "De tuinbouw is volop in beweging. Als medewerker moet je daarom flexibel zijn. Je moet mee kunnen gaan met deze veranderingen. Daar gaat Kas groeit werk van maken.  Kas is een medewerker in de tuinbouw die graag zijn carrière pad uitstippelt en zijn toekomst ziet in de tuinbouw. Hij wil verder groeien in zijn persoonlijke ontwikkelingen, voorop blijven lopen en zijn kennis bijhouden."

"Uiteraard blijft Kas groeit letten op de kwaliteit van de tuinbouwopleidingen", vertelde Van Ruiten tijdens de onthulling van de naam tijdens de Tuinbouw Relatiedagen. "Daarnaast wil Kas groeit in de toekomst opleidingen laten beoordelen door medewerkers. En als de snel veranderde markt behoefte heeft aan een nieuwe opleiding, dan zoekt Kas groeit daarvoor samen met de opleiders een oplossing."