nieuws

Nieuws

Hoe blijven mijn werknemers optimaal presteren?

hoe-blijven-mijn-werknemers-optimaal-presteren
6 augustus 2015

Ook u wilt met minder mensen meer werk verzetten, minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit en de kwaliteiten van elke medewerker zo goed mogelijk benutten. Hoe houdt u het werk voor werknemers aantrekkelijk en hoe blijft uw werknemer aantrekkelijk voor het bedrijf? Een aantal handvaten om hiermee aan de slag te gaan.

 

Betrokkenheid

Mensen die echt zin hebben in hun werk, leveren betere prestaties en zijn minder vaak ziek. Uiteindelijk levert dat ook geld op. Geef medewerkers daarom de ruimte en verantwoordelijkheid om hun vakmanschap uit te oefenen en daarmee een waardevolle bijdrage te leveren. Pas daarom de hiërarchie minder toe. Als 'de baas' een stapje terug doet, dan krijgen anderen de ruimte om te groeien.

 

Ontwikkeling Biedt uw medewerkers de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Hiermee vergroten zij hun flexibiliteit en inzetbaarheid. En u vergroot het vermogen van uw organisatie om in te spelen op verandering in de markt. De consument stelt steeds hogere eisen aan uw product. Dit heeft gevolgen uw bedrijfsprocessen. Zo zullen er in de toekomst meer en betere plant- en oogstmachines komen, wordt het inpak- en sorteerwerk verder geautomatiseerd en zal orderverwerking steeds meer digitaal plaatsvinden. Daarmee verandert het werk van uw werknemers ook. Handwerk verdwijnt en wordt nog meer dan nu vervangen door het kunnen bedienen van machines en computers. Door het voeren van functioneringsgesprekken en het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan zorgt u dat ook uw bedrijf is voorbereid op de toekomst.