Nieuws

Goede gesprekken met je leidinggevende

27 januari 2022

Tijdens een belangrijk gesprek met je leidinggevende over jouw ontwikkeling heb je maar kort de tijd om er alles uit te halen wat er in zit. Je loopt de kamer uit na het gesprek. Zit je dan vol energie en denk je: ja, hier kan ik verder mee!’ Of bedenk jij je nog allerlei dingen die je eigenlijk had moeten zeggen? Hoe kun je er zelf voor zorgen dat het gesprek de kant op gaat die jij wilt? Wat kun je zelf doen om het een richting op te sturen die voor jou het meeste oplevert?

Misschien wil je een opleiding gaan volgen of zie je dingen die efficiënter kunnen binnen het bedrijf, of is er iets dat jou belemmert in je ontwikkeling. Het gesprek aangaan is altijd goed. Vaak stellen mensen het toch uit, omdat het best een drempel is de stap letterlijk te zetten richting je leidinggevende. Maar wacht niet tot het halfjaarlijkse gesprek dat standaard gepland staat. Neem zelf initiatief en plan zo nodig eerder een gesprek in. Je kunt ook zelf voorstellen het gesprek op meer regelmatige basis te laten terugkeren. Je bereikt hiermee meestal veel meer en bovendien geeft het je een sterk gevoel, omdat jij de touwtjes in handen houdt. 4 korte stappen die jou kunnen helpen meer uit je gesprek te halen:

1. Doelen vaststellen

Schrijf wat je wilt bespreken van tevoren goed op en oefen het gesprek eventueel met iemand thuis. Stel voor jezelf van tevoren goed vast wat de insteek is van het gesprek en wat je na het gesprek bereikt wilt hebben.

2. Onderbouwen

Vertel waarom het belangrijk voor jou is om die opleiding te volgen of wat de reden is dat je hiermee komt. Bedenk alvast sterkte argumenten mocht je werkgever hier niet direct positief op aanslaan. Laat zien dat je al hebt nagedacht over de oplossing. Wil je een opleiding gaan volgen? Benadruk in het gesprek ook het voordeel voor je werkgever. Vraag om een reactie, maar gun je werkgever wel wat tijd om te kunnen reageren op de situatie.

3. Vragen stellen

Stel tijdens het gesprek open vragen en geef je werkgever de kans hier op te reageren. Stel vragen als: hoe zie jij dit voor je? Wat denk jij wat we hieraan kunnen doen? Misschien kan je werkgever nog geen reactie geven. Dat hoeft ook helemaal niks te betekenen. In dat geval vraag je of hij er later met je over wil doorpraten en plan je een vervolgafspraak in. 

4. Concrete afspraken maken

Bespreek wat de vervolgstappen zijn en wie, wat, wanneer gaat doen. Leg deze afspraken vast, zodat er geen misverstanden ontstaan.

Veel succes met het voeren van jouw gesprekken! Wil je verder praten over dit onderwerp of heb je andere vragen op het gebied van leren, werken en ontwikkelen in de glastuinbouw? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs!