nieuws

Nieuws

Even voorstellen... Lisette Budding - loopbaanadviseur

even-voorstellen-lisette-budding-loopbaanadviseur
7 december 2016

Werknemers binnen de glastuinbouw kunnen gebruik maken van loopbaanvouchers. Met een 
loopbaanadviseur ga je aan de slag met jouw loopbaanvraag. Bijvoorbeeld: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kom ik daar? Lisette Budding is één van de loopbaanadviseurs bij SWA HR Diensten.

 

Haar loopbaan
Lisette studeerde sociale geografie, was HR adviseur in diverse organisaties en besloot voor zichzelf te beginnen als loopbaanadviseur. Lisette: “Loopbaanvraagstukken hebben me altijd al geboeid. Mensen worden tijdens hun loopbaan voor keuzes gesteld. Soms door reorganisaties onvrijwillig en soms is het een bewuste keuze. Maar er is ook altijd een grote groep die er niet zo over nadenkt. In mijn vorige functies als HR-adviseur heb ik werknemers altijd geadviseerd om na te blijven denken over je loopbaan. Ook al ben je op dit moment nog zo tevreden, over 5 of 15 jaar kan het er ineens heel anders uitzien. Ik zei dan ga gewoon eens met een loopbaanadviseur praten. Als het alleen oplevert dat je op dit moment in de juiste functie zit dan is dat ook een resultaat. Maar het is altijd goed om na te denken over jouw kwaliteiten en wat jij eigenlijk belangrijk vindt in je werk. En natuurlijk over hoe jij aantrekkelijk blijft voor je werkgever. Je kunt het ook niet doen, maar dan kan het zijn dat je op een bepaald moment vast komt te zitten”. 

 

Kost niet veel tijd
Dit hoeft niet altijd veel tijd te kosten. Soms heb je al aan twee gesprekken en een aantal opdrachten voldoende. Lisette: “Ik begin altijd met een telefonisch intakegesprek. Hierin stel ik vragen zoals;  wat heb je tot nu toe gedaan? Waar loop je tegen aan? Waarom is het nu het moment dat je aan de slag wilt met een loopbaantraject, wat wil je en wat verwacht je. Aan de hand daarvan adviseer ik over het traject dat ingezet kan worden. Voor de glastuinbouw kan dit bijvoorbeeld zijn een online test, een aantal opdrachten en een gesprek. En voor de mensen die niks hebben met een online test, zij kunnen ook drie face to face gesprekken voeren”.

Haar werkplezier
Lisette: “Het mooiste aan mijn vak is dat ik hele bijzondere gesprekken heb met mensen. Vanwege de onafhankelijke positie die ik heb zijn mensen altijd heel open. Ik mag een tijdje met ze meekijken op een belangrijk moment.  Kan eraan bijdragen dat mensen plezier in hun werk blijven houden en op een goede en gezonde manier de pensioengerechtigde leeftijd behalen”.

 

Wil je ook aan de slag met jouw loopbaanvraag?
Maak gebruik van een loopbaanvoucher.


 

De loopbaanvoucher wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.