nieuws

Nieuws

Even voorstellen …… Hanneke Westerop

even-voorstellen-hh-hanneke-westerop
29 juni 2016

Vandaag ben ik in gesprek met Hanneke Westerop. Hanneke verzorgt al zo’n 30 jaar trainingen op het gebied van communicatie en leidinggeven. Regelmatig begeleidt zij management teams bij het invoeren van veranderingen.

 

Wat spreekt je aan in het geven van trainingen in de agrarische sector?

16 jaar geleden heeft Hanneke de stap gemaakt om voor zichzelf te beginnen en startte ze vrijwel direct als trainer bij het Agro Trainingscentrum in De Lier. Een aantal jaren later besloot zij om zich volledig te richten op de agrarische sector. Hanneke: “De agrarische sector is een sector waarin ik mij prettig voel, ik heb het idee dat ik wat te bieden heb. Wat mij vooral aanspreekt is dat de mensen heel graag willen leren. Ze hebben ergens een vraag en willen zichzelf verbeteren en gaan daarmee aan de slag dat stimuleert ontzettend. Het is echt een sector van handen uit de mouwen, hard werken, betrokken en veel energie”.

 

Wat vind je belangrijk in je trainingen?

Hanneke geeft o.a. de trainingen Effectief Leidinggeven en Leiderschap voor het Hoger kader. Hanneke: “Mijn uitgangspunt voor mijn trainingen is: hoe sterker je als mens bent, hoe meer je als leidinggevende kunt betekenen. Mijn trainingen gaan altijd over de praktijk van de mensen, die link met het werk vind ik enorm belangrijk. De trainingen bevatten praktische tips die mensen kunnen uitproberen in hun eigen werk. Ook kunnen ze situaties oefenen met een trainingsacteur”.

 

Kun je wat vertellen over de training leiderschap Hoger Kader?

Hanneke ziet dat de bedrijven groeien en dat de werkdruk toeneemt. De rustige periodes worden steeds korter en de drukke periodes worden steeds langer. Hanneke: “De natuurlijke neiging van een leidinggevende is om in een drukke periode steeds meer werk naar zich toe te trekken maar op deze wijze werken is eindig. Bij de training leiderschap Hoger kader gaat het er veel meer over hoe breng je je middenkader in positie zodat je zaken kunt delegeren, in plaats van hoe doe je zoveel mogelijk zelf. Er wordt gekeken naar hoe jij als leidinggevende ervoor kunt zorgen dat je middenkader voldoende weerbaar is en dat zij er toe in staat zijn om de klus te klaren. Wat heeft je middenkader hiervoor nodig aan ondersteuning, informatie en scholing”.

 

Hoe zorg je ervoor dat jezelf blijft ontwikkelen?

Hanneke gelooft sterk in persoonlijke ontwikkeling, vrijwel elk jaar geeft zij zichzelf een cadeautje in de vorm van een cursus of opleiding. Op dit moment volgt Hanneke een training op het gebied van systeemdenken. De training systeemdenken geeft inzicht in patronen die samenwerking of organisatieveranderingen in de weg staan.  De volgende stap is hoe kun je deze patronen veranderen zodat je weer verder kan. Hanneke: “Als ik mijzelf blijf ontwikkelen dan kan ik steeds weer nieuwe inzichten en extra verdieping toevoegen in mijn trainingen. Het zelf volgen van cursussen houdt mij scherp, het geeft mij inspiratie en energie”.

 

Meer informatie over de cursussen van Hanneke Westerop neem contact met de opleidingsmanagers.

Jolanda Rosloot - Opleidingsmanager - Kas groeit