nieuws

Nieuws

Een compleet beeld van de glastuinbouw

Geef scholieren een compleet beeld van de glastuinbouw
16 juni 2020

Een roerige tijd. Ook de campagne Go Go Greenhouse van Glastuinbouw Nederland heeft daarom even ‘on hold’ gestaan. Je hebt de afgelopen maanden vast wel iets anders aan je hoofd gehad dan de scholieren die bij je werken een beter beeld van de tuinbouwsector geven.

Blijf scholieren betrekken

Toch is juist deze periode leerzaam voor de jeugd en waardevol voor kennismaking met de uitdagende dynamiek van de sector. De markt vertoont ongewone situaties en jij als ondernemer moet of kan daar op inspelen. 

  • In de meivakantie stonde de Go Go Greenweek op de planning. Omdat het geen gepast moment was om scholieren te laten samenkomen, is aan deze themaweek geen verdere aandacht gegeven. De focus voor een Go Go Greenweek komt nu op de herfstvakantie te liggen. 
  • Ook voor de naderende zomer stonden er activiteiten op de planning, zoals ouders van scholieren op het bedrijf uitnodigen om ook hen kennis te laten maken met de sector. Omdat de zomer nog geen geschikte periode lijkt om samenkomsten te organiseren, schuiven we deze activiteit door.

Go Go online 

Go Go Greenhouse blijft online actief. Er wordt gewerkt aan video’s waarmee de jeugd wordt geïnspireerd voor de tuinbouwsector en op die manier werken aan een positief imago van de sector. Op het Instagram account Go Go Greenhouse vertellen jonge medewerkers uit de sector hun verhaal, zodat jonge Insta-volgers op een leuke en aansprekende manier worden geïnformeerd over de uitdagende banen in de sector. Ook komen scholieren aan het woord die reeds mooie ervaringen hebben in het bedrijf waar ze in de vakanties mogen werken. Heb jij jonge medewerkers en/of scholieren in dienst die hiervoor in aanmerking komen, laat het ons weten! Kortom, de jeugd is nog steeds de toekomst dus Go Go Greenhouse blijft ze aandacht geven. Jij ook?

Zomervakantie

Over een aantal weken start de zomervakantie. Examenkandidaten zijn natuurlijk zelfs eerder beschikbaar voor werken in de tuinbouw. Hoe ga jij in deze periode met je scholieren om? Komen ze nog? Misschien juist vaker, omdat hun agenda’s leger zijn dan voorheen? Nemen ze misschien de plaats in van arbeidsmigranten die nu niet in Nederland zijn? Of is het op je bedrijf lastig te organiseren om de 1,5m afstandsregel te hanteren en blijven de scholieren thuis? We zijn benieuwd naar je ervaringen!  

Ben je nog iets leuks van plan met de scholieren, om hen een beter beeld te geven van de tuinbouwsector? Laat het weten via gogogreenhouse@glastuinbouwnederland.nl. We besteden er graag aandacht aan!