nieuws

Nieuws

De overstap van Heidi

de-overstap-van-heidi
25 augustus 2016

Na 10 jaar in de orthopedie te hebben gewerkt maakte Heidi vier jaar geleden de overstap naar Kwekerij de Liesvelden. Waarom maakte ze deze keuze?

 

Heidi is getrouwd en moeder van drie kinderen. Door een overname bij haar vorige werkgever werd het werken in haar baan daar voor haar te onpersoonlijk. Na haar zwangerschapsverlof koos ze ervoor niet meer terug te gaan naar haar toenmalige baan. Heidi ging op zoek naar werk  dichter bij huis. Heidi:Ik ben zelf opgegroeid in de glastuinbouw en ik woon natuurlijk in een gebied waar deze sector overheersend is. Daarom ben ik in deze richting gaan zoeken”. En zo kwam ze bij Kwekerij de Liesvelden terecht.

 

Bij “De Liesvelden” in Poederoijen worden o.a Helleborus, Zantedeschia en Hydrangea gekweekt. Heidi:Ik ben begonnen als teeltmedewerker. In het begin heb ik veel met anderen meegekeken, veel informatie gekregen en op een gegeven moment ben ik het werk gewoon gaan doen. Inmiddels ben ik teamleidster met een duopartner. Dit houdt in dat ik een baan deel met een collega van mij. Ik ben verantwoordelijk voor de verdeling van het werk van de collega’s, de afhandeling van de orders  en het regelen van transport van onze planten naar de klanten of veiling. Dezelfde taken worden uitgevoerd door mijn collega op de dagen dat ik vrij ben. Zo kunnen we beide een leidinggevende functie uitvoeren en voor ons eigen gezin zorgen”.

 

De dag van Heidi ziet er als volgt uit: Heidi:’s Morgens krijg ik een lijst met orders van klanten die weg moeten die dag. Tijdens de dag komen er nog andere orders , per mail, fax of telefoon binnen. Ik zorg ervoor  dat het werk wordt verdeeld, de afhandeling van orders goed verloopt en dat ze uiteindelijk netjes de deur uit gaan”. 

 

Omdat Heidi nog  nooit eerder een leidinggevende rol had gehad heeft zij de cursus, effectief leidinggeven bij Hanneke Westerop gevolgd. Heidi:deze cursus  gaf een goede basis voor het uitvoeren van mijn functie. Ik heb geleerd om op meerdere manieren te kijken naar het werken in een teamverband. Dit komt elke werkdag van pas.

 

Heidi moest in het begin het meest wennen aan de warmte in de kas in de zomer. Heidi:Aan de warmte ben ik inmiddels gewend. Ik ben blij dat ik de overstap naar de glastuinbouw heb gemaakt. Ik heb een afwisselende baan, mede doordat we diverse planten produceren. Ons bedrijf is gericht op directe handel, zodoende is het ontzettend afwisselend, een prettig werk omgeving. Er is geen een dag hetzelfde”.

Wil je ook hulp bij het maken van keuzes in je loopbaan? Neem contact op met één van onze opleidingsmanagers.